Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Samsung o krok od elastycznych smartfonów
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cytat:Telefony są coraz lżejsze i coraz cieńsze. Obecnie wykorzystywane wyświetlacze w topowych modelach maja grubość 1,8 mm. Samsung pracuje już nad ekranem o grubości 0,6 mm.

Smartfony Samsunga z ekranami o grubości 0,6 mm mogą się pojawić na rynku już w 2014 roku. Dzięki temu, urządzenia te mają być lekkie jak piórko i bardziej poręczne. Co więcej, to najprawdopodobniej ostatnia generacja nieelastycznych wyświetlaczy. Te, póki co, wciąż potrzebują szklanej osłony i wciąż są wykonane z nieelastycznego materiału. Ale to właśnie ta wyżej wspomniana generacja będzie najprawdopodobniej modyfikowana tak, by stać się elastyczną.

[Obrazek: samsung-telefon-wygiety-wyswietlacz-chip-500.jpeg]

~Źródło chip.pl

:OO Nie wyobrażam sobie tego :D
Jakos nie chciałbym posiadać takiego modelu :)
(07.08.2012, 20:25)maciek94pl napisał(a): [ -> ]Jakos nie chciałbym posiadać takiego modelu :)

To może rozwiń nam tę myśl dlaczego nie chciałbyś takiego modelu.
Ja chciałbym przynajmniej takie cacko przetestować.
Kto wie może by mi się spodobało?
Widziałem już te cacko na jakiś targach gier, ale za nic nie mogę sobie przypomnieć gdzie.
Nie miałem możliwości sobie "pomacać" ponieważ nie miałem zbytnio na to czasu ale nie żałuje,
jak dla mnie jest to niepotrzebny krok ku przyszłości. Po co mi wyginający się telefon (no smartfon żeby się
nikt nie czepiał). Pisząc sms'a i naciskając go mocniej będzie mi się zapadał? Jak dla mnie zdecydowanie nie.
iphone pracuje na d przezroczystymi telefonami;) niedługo będziesz miał telefon którego nie będzie widać dopóki go nie włączysz;) to jest realne za jakieś 5 lat
Raczej za rok. A samsung robi błąd, ewolucja telefonów pójdzie w innym kierunku - zintegrowania wielu aplikacji w ramach jednej usługi - np okularów, tak jak robi to google.
O kurde... Teraz technika tak zapierdziela, że nie wiem co będzie za kilka lat. :D Szczerze powiedziawszy to wolałbym jakiś stary model telefonu, niż taki typ samsunga... Może ma więcej bajerów, ale pewnie to jest gów.. jak nic ...