Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Spadła mi szybkość ściągania z Chomikuj.pl
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam. Mam problem, od pewnego czasu, gdzieś od tygodnia, strasznie spadła mi szybkość ściągania, wcześniej miałem pełną prędkość 3000 KB/s teraz ściągam z prędkością 400 KB/s, ale nieraz jest jeszcze mniejsza, około 80 KB/s. Wcześniej, żeby ściągnąć grę, czekałem godzinkę-dwie, a teraz muszę czekać 2 dni. Dodam, że z innych stron ściąga mi z pełną prędkością. Czy ktoś wie, co się stało? W czym problem? Jak temu zaradzić? Dodam, że pliki ściągam programem Internet Download Manager 6 (2012) PL. Z góry dziękuję.
Zwiększ ilość połączeń. Albo spróbuj chomik boxem.

scarab

Sprawdź ustawienia w programie, czy nie masz ustawionej maksymalnej prędkości ściągania. Nie znam programu Internet Download Manager, ale w chomik Box jest coś takiego, więc może w tym też.
Chomikuj czasem tak ma, być może ten plik ściąga wiele innych osób stąd ta wolna prędkość. Jeden plik czasem idzie 130 kb/s, a drugi w tym samym czasie 10 Mb/s. Różnie to bywa.
(28.07.2012, 13:47)scarab napisał(a): [ -> ]Sprawdź ustawienia w programie, czy nie masz ustawionej maksymalnej prędkości ściągania. Nie znam programu Internet Download Manager, ale w chomik Box jest coś takiego, więc może w tym też.

Nie, program tu nie jest chyba problemem, najpierw miałem Free Download Manager, później mi ktoś poradził, żeby ściągać Internet Download Manager i zawsze jest to samo, ciekaw jestem czy, nie jest to sprawa administratorów Chomikuj. Czy ktoś ma też taki problem, że ściągając nie ma pełnej prędkości?

(28.07.2012, 13:52)Nicholas napisał(a): [ -> ]Chomikuj czasem tak ma, być może ten plik ściąga wiele innych osób stąd ta wolna prędkość. Jeden plik czasem idzie 130 kb/s, a drugi w tym samym czasie 10 Mb/s. Różnie to bywa.

No właśnie największy problem mam z szybkością ściągania z mojego konta zabezpieczonego hasłem, które traktuję jak dysk internetowy, wrzucam tam pliki, żeby np. po formacie lub usunięciu z kompa sobie ściągnąć, tu szybkość jest najniższa nieraz 80 KB/s, a nikt oprócz mnie nie ma dostępu do tego konta, więc dany plik w tym samym momencie tylko ja ściągam. Dodam jeszcze, że tydzień temu prędkość ściągania z tego konta była pełna.
Sprawdź chomik boxa. Administracja może blokować akceleratory pobierania.
(28.07.2012, 14:31)daw13 napisał(a): [ -> ]Sprawdź chomik boxa. Administracja może blokować akceleratory pobierania.

Pisałem w tej sprawie do administracji chomikuj i w odpowiedzi pisali zeby korzystac z free download manager.Ze to najlepsze rozwiazanie
Skoro tak to pewnie te pliki są na dysku który jest w tej chwili obciążony i dlatego masz niskie transfery. Sam nie wiem, takie moje zdanie.
Stron: 1 2 3