Lista polskich medalistów
Letnich Igrzysk Olimpijskich Londyn 2012
Złoto (2)
● Tomasz Majewski - Pchnięcie kulą
● Adrian Zieliński - Podnoszenie ciężarów, kategoria do 85 kg
Srebro (2)
● Sylwia Bogacka - Strzelectwo, karabinek pneumatyczny 10 m
● Anita Włodarczyk - Rzut młotem
Brąz (6)
● Bartłomiej Bonk - Podnoszenie ciężarów, kategoria do 105 kg
● Damian Janikowski - Zapasy w stylu klasycznym, kategoria do 84 kg
● Przemysław Miarczyński - Żeglarstwo, klasa RS-X
● Zofia Noceti-Klepacka - Żeglarstwo, klasa RS-X
● Magdalena Fularczyk i
Julia Michalska - Wioślarstwo, dwójka podwójna
● Beata Mikołajczyk i
Karolina Naja - Kajakarstwo, dwójka na 500 m
Nie ukrywam, że bardzo liczę na medal Agnieszki Radwańskiej (oczywiście złoty). Byłby on dla niej świetną gratyfikacją za porażkę na Wimbledonie. Należy jej się.
Dokładnie przed chwilą oglądałam jej zmagania i mimo nie najlepszej passy, najszczerzej jej kibicuje.
Niestety, Agnieszka Radwańska żegna się z Olimpiadą, odpadła w pierwszej rundzie. Spadek formy po Wimbledonie?
Szansę na medal wciąż jeszcze ma jej siostra, Urszula Radwańska, również tenisistka.
Tymczasem cieszmy się srebrem Sylwii Bogackiej.
![[Obrazek: wystrzalowa_dziewczyna_640x360_crop_rozm...ardowy.jpg]](http://cdn17.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/178396/wystrzalowa_dziewczyna_640x360_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg)
Przez chwilę Paweł Zagrodnik miał brązowy medal. Ale sędziowie zmienili decyzję. Szkoda, że Natalia Partyka nie wygrała dzisiaj. Mam nadzieję, że chociaż siatkarze coś przywiozą.
Chyba tylko siatkówką się będziemy radować. :/ Przyznam Agnieszka Radwańska.. zawiodła.

Nie zawiodła... Nigdy tak nie mów! To do jakiego poziomu doszła ta dziewczyna to powód do dumy. W ostatnim czasie trochę jej nie poszło, no cóż, każda porażka czegoś nas uczy. Im więcej razy się potkniesz i upadniesz, tym więcej razy wstaniesz silniejszy. Jeszcze nam pokaże na co ją stać

Mamy drugi medal tych igrzysk! Tym razem brąz dla Magdaleny Fularczyk i Julii Michalskiej w wioślarstwie, dwójka podwójna kobiet.
![[Obrazek: julia_michalska_magdalena_fularczyk_640x...ardowy.jpg]](http://cdn27.se.smcloud.net/t/photos/thumbnails/178981/julia_michalska_magdalena_fularczyk_640x360_crop_rozmiar-niestandardowy.jpg)
No i już jestem troszkę uradowany.

A tak poza tym to siatkarze mają jeszcze szansę na złoto lub jakikolwiek medal ? Pytam, gdyż nie oglądałem ostatniego meczu.

Oczywiście, że mają. Wygrali wczorajszy mecz z Argentyną 3:0