30.07.2012, 21:33
Większość z nas nie ogranicza się do słuchania jedynie określonego gatunku muzycznego. Myślę, że wszyscy znaleźlibyśmy przynajmniej parę utworów, które podobają nam się w każdej kategorii.
Uwaga!!! Temat wysoce niebezpieczny, gdyż z łatwością można się zarazić od śmiertelnie chorych fanatyków danego gatunku!
Moje typy w kilku kategoriach:
ROCK&METAL - Łącze z faktu że sporo obecnych tu kawałków można zaliczyć po trochu do obu gatunków.
Hip Hop
Klasyka/Muzyka filmowa
POP
Bonus
Nie jest to przedstawienie wszystkich gatunków, lecz tylko wybranych. Brakuje w mojej prezentacji na przykład takich kategorii jak Techno, Transe, Blues, czy Jazz, co nie znaczy, że sami musicie je ignorować... Tego nie powiedziałem Macie wolną rękę co do kategorii. Zapraszam do dyskusji!
Uwaga!!! Temat wysoce niebezpieczny, gdyż z łatwością można się zarazić od śmiertelnie chorych fanatyków danego gatunku!
Moje typy w kilku kategoriach:
ROCK&METAL - Łącze z faktu że sporo obecnych tu kawałków można zaliczyć po trochu do obu gatunków.
Nickelback - Tu chyba nie muszę tłumaczyć. Miałem wybrać parę utworów i zamieścić poniżej, ale wszystkie są tak piekielnie dobre, że musiałem je wrzucić... Siła wyższa
Disturbed - Power na trening... Nieziemska moc!
Red - Wielu nie zna, dla mnie bomba.
System of a Down - klasyk
Within Temptation - Ballady rockowe. Delikatne, a jednak z pazurem.
Hip Hop
Eldo - Poeta... Praktycznie nie słucham HH ale dla niego robię wyjątek.
OSTR - Przyjemne bity, dobrze mi się słucha.
Klasyka/Muzyka filmowa
Hans Zimmer - Mój ulubieniec... Jego twórczość kocham najbardziej.
Antonio Vivaldi
Ludwig van Beethoven
Johann Sebastian Bach
POP
Adele - Nic dodać nic ująć. Świetna wokalistka.
Rihanna - Większość jej utworów trafia w mój gust. Szczególnie te poniżej.
Beyonce
Bonus
Piano...
Są brzmienia, które zawsze dobrze smakują, bez względu na to jaki gatunek temu towarzyszy. Prawie każdy utwór zagrany na pianinie/fortepianie, jest idealny. Poniżej kilka przykładów.
Kyle Landry - Chłopak ma 20 parę lat, a gra lepiej niż nie jeden stary wyjadacz... Wirtuoz. Dla mnie - Jeden z najlepszych pianistów promujących się na YT.
Inni - Chłopaki także dają radę, jednak to już nie ten poziom co Kyle.
Nie jest to przedstawienie wszystkich gatunków, lecz tylko wybranych. Brakuje w mojej prezentacji na przykład takich kategorii jak Techno, Transe, Blues, czy Jazz, co nie znaczy, że sami musicie je ignorować... Tego nie powiedziałem Macie wolną rękę co do kategorii. Zapraszam do dyskusji!