Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Zablokowany Chomik - da się odblokować?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Witam. Otóż dzisiaj mi zablokowali chomika kolrga990 a jeszcze pół godziny temu działał. Powód jest niby taki:

Cytat: Twoje konto zostało zablokowane
Witam, otrzymaliśmy wiarygodne zgłoszenie, że przelewy punktowe wykonywane na koncie są związane z punktami pozyskanymi w sposób niezgodny z regulaminem portalu. Konto zostało zablokowane. Prosimy o wyjaśnienia.
Formularz kontaktowy

W razie pytań lub wątpliwości, skonsultuj się z obsługą użytkowników korzystając z formularza poniżej

Wiadomość

Prawda jest taka że sprzedawałem punkty na allegro, ale też miałem 15 TB upu więc nie wiem z jakiego powodu oni do końca do zablokowali, a z treści wynika że raczej z upu i tu pytanie. Miałem ponad 2 miliony punktów a trochę ich szkoda i co im napisać tam w wyjaśnieniu, że zaprzestanie jakiekolwiek uploadu i usunę co mam czy jak ? Bo bardziej mi zależy na punktach niż na uploadzie który i tak był chomikowany. Byłbym wdzięczny za poradę :)
Złamałeś regulamin bo sprzedałeś punkty ja tez miałem bloka konto mi oddali ale 3 000 000 juz nie ;)
No teraz mam nauczkę że trzeba max 1 milion na koncie żeby straty nie były za duże, ale co im napisać sensownego bo oni piszą w sumie że to ja pozyskałem od kogoś kto miał w nielegalny sposób zdobyty, może jakoś tak ? Albo odpiszę że nie rozumiem dlaczego zablokowane bo co innego napiszę...
Złamałeś regulamin sprzedając pkt więc chomika nie odblokują ci. No chyba, że nie przyznasz się uda ci się to odkręcić ;)
A to co im takie w sumie mądrego napisać bo mi to nic nie zmieni czy się przyznam czy nie bo i tak gorzej mi nie zrobią. A tak na przyszłość jak się sprzedaje to trzeba np. jak się ma milion punktów tworzyć nowy login co chwile czy po prostu dla bezpieczeństwa mieć max milion na koncie ?
ja się przyznałem do sprzedaży i odblokowali mi konto tylko bez pkt
Ok to zrobię tak samo bo co zrobię, a takie drugie pytanie jak np. w przysłości żebym tak nie wpadł czy np. dla sprzedaży mam tworzyć każde kolejne konto czy mogę mieć tam np. 4 i na każdym nie więcej jak milion ? Pytam się bo nie wiem czy tam nie ma automatu do sprawdzenia tego bo wtedy lepiej by było po prostu utworzyć nową pocztę i login na chomika bo to trwa parę minut w ostateczności.
Nie wiem, nie wiem. Może i odblokują, ale to będzie bardzo trudne, gdyż złamałeś regulamin chomikuj. Nie wolno sprzedawać punktów. :)
Prawda jest taka że gdyby nie ci co sprzedają punkty to by chomikuj ani grosza nie miał bo by nikt za darmo też na nich nie robił... A wracając do drugiego pytania z tematu czy ma to sens tworzenia co milion nowego chomika jak bym skądś załatwiał punkty czy tam można robić obrót na 5 stałych ? Bo nie jestem pewien na jakiej zasadzie oni wyczają taką sprzedaż.
ja chyba wiem ja zrobić . Masz 1 konto gdzie masz punkty robisz 2 i przelewasz tyle punktów ile ktoś kopił i z tego 2 konta je przelewasz potem te konto usuwasz i tak dalej.
Stron: 1 2 3 4 5 6