Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Ciekawa wiadomość od Administracji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam. Dostałem dziś interesującą wiadomość od Administracji. Trochę mnie to rozbawiło, a zarazem przeraziło... Autor tych materiałów zawsze zażarcie walczy z portalem o blokowanie jego materiałów - 90% usuwanych/blokowanych materiałów z mojego chomika, jest jego autorstwa. Więcej dowiecie się z zamieszczonych poniżej screenów.

[Obrazek: chomikuj1.jpg]

[Obrazek: Chomikuj2.jpg]

Co o tym myślicie?
W tej chwili aby pobrać plik musisz zapłacić. Jest to pójście na ugodę chomikuj z wydawcą.
Ciekawy sposób, ale te pkt. zniechęcają do pobierania stanowczo za dużo ich by trzeba stracić, chyba że jest tez możliwość normalnego ściągnięcia ??
Nie ma. Pobierzesz tylko po zapłacie pkt. które są zabierane automatycznie z konta. Za dużo... hmm... zastanów się ile oryginał kosztuje i porównaj :) jedyne rozwiązanie to podział plików tak żeby miały max. 10min.
jest z innego chomika ;) który jeszcze nie został obdarowany taką ofertą jak ty;)
(09.08.2012, 17:59)daw13 napisał(a): [ -> ]W tej chwili aby pobrać plik musisz zapłacić. Jest to pójście na ugodę chomikuj z wydawcą.

Ale jaki Film czy książka ?
@ EDIT

Ale mi chodziło o film np : Wszystkie Odloty Cheyenna czy o taki zwykły film np: z You tube
Po prostu właściciel praw autorskich uznał, że nie wygra z piractwem, więc postanowił pójść na kompromis i samemu mieć coś z tego. Cóż, ma do tego prawo, w końcu to jego własność.

raden__ napisał(a):Ale jaki plik wiedo czy książka ?
No przecież widać w pierwszym poście, co to za pliki.

REKLA_MATOR

Ciekawe czy jak by zrobić takiego "legalnego" chomika czy ktoś by na niego zaglądał:D
To jest proste. Autor zastrzegł i będziesz to pobierał legalnie tak jak byś płacił, ale płacisz punktami to legalnie pobierasz
To jest nie nowość, ja juz takie wiadomości i możliwość pobrania za punkty widziałem pare miesięcy temu.
Stron: 1 2