Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Co sądzicie o tym transferze?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Znalazłem na allegro takie coś http://allegro.pl/100-gb-transferu-na-ch...30363.html Co o tym sądzicie. Czy ktoś może to sprawdzić?
interesujące chomikuj.pl w końcu zauważyło iż użytkownicy sprzedają punkty na allegro więc wpadli na pomysł sprzedawania transferu w celu uzyskania lepszych obrotów finansowych i po ilości transakcji dzisiejszych kupujących na pewno wpada im sporo kasy dziennie i będzie wpadać coraz więcej
wiec to nie jest żadne oszustwo.? ale po co chomikuj ma sprzedawać na allegro jak sprzedaje na chomikuj.?
Na innym forum czytałem że to tak pięknie nie wygląda.
Chomikuj nigdy nie sprzedaje punktów poza portalem. Na allegro często sprzedają osoby prywatne - Ci którzy mają za dużo punktów
Kupujesz na własną odpowiedzialność - może się uda a może nie, warto sprawdzić komentarze takiego sprzedającego z alledrogo
Ma 100%pozytywne.
zerknij na regulamin

1. Licytujesz dowoloną ilość transferu
2. Wpłacasz poprzez payU
3. W ciągu kilku minut otrzymujesz dostęp do wybranych plików

Czyli wygląda na to że ten chomik, udostępnia Ci pliki za free, po zakupie, a nie przelewa Ci punkty/transfer który możesz wykorzystać po swojemu
Wiem że na wcześniejszej akcji tego typu był wykorzystywany chomik edu (nazwy nie podam, zablokowany został). Być może teraz jest podobnie. Jest też druga możliwość. Strony all in one :)
Jest też trzecia opcja (teoria spiskowa): Ktoś włamał się na serwer chomikuj i ustawił sobie określoną ilość TB
Siemka. Właśnie z ciekawości kupiłem 10gigusiów i otrzymałem takiego maila:

"W celu dokończenia transakcji prosimy o przesłanie nam listy plików ktore chcecie Państwo pobrać z serwisu chomikuj.pl.
Pliki bedą dostępne w ciągu kilku minut od wyslania LINKÓW do PLIKÓW lub FOLDERÓW !
Otrzymujecie panstwo pełne dane dostępowe do swojego folderu z plikami !
Nie trzeba podawać wszystkich linków aby wykorzystać transfer"

Tylko teraz nie wiem...jak zażyczę sobie 3gb plików to reszta gb przepadnie? Zaraz im skręcę jakąs listę ;]
dudeq napisał(a):Czyli wygląda na to że ten chomik, udostępnia Ci pliki za free, po zakupie, a nie przelewa Ci punkty/transfer który możesz wykorzystać po swojemu
Więc to nie chomikuj.pl sprzedaje a osoba prywatna. Spryciarz. Zamiast ryzykować blokadę konta za sprzedaż punktów, on sprzedaje usługę free transfer.
Stron: 1 2 3