Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Czy usunąć wirusa?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam- znowu nie wiem gdzie napisać w jakim dziale. Mam problem skanowałam kom i wykrył wirusa duże zagrożenie. Wirus znajduje się w programie
Common Files/ahead/audioplugins/msa.dll
Czy mogę go usunąć bo ile wiem tem plik jest odpowiedzialny za uruchamianie innych programów. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję tt11
Usuwaj:)
Wirusy nawet są w folderze windowsa
Powoli, powoli... Jaka nazwa wirusa? Jakim programem antywirusowym skanowałaś? Jaki komunikat wyświetlił się tobie? Możesz wpisać nazwę danego wirusa w google i poczytać jakie zagrożenie ze sobą niesie.
WIRUS Msa . dll Moduł ten jest częścią programu Windows Media wtyczek audio - to wyczytałam w googlach znajduje sie w programie commo Files-audioplugins. Mam Windows Vista antywirus Ashampoo Anti-Malware
O ile mi wiadomo to Ashampoo Anti-Malware nie jest antywirusem. Jednak jeżeli wykrył ci tam wirusa to możesz bezpiecznie go usunąć. Proponuję byś zainstalowała stabilniejszy i darmowy antywirus, np. AVG Free Antivirus lub Avira. Możesz też na przyszłość korzystać ze skanerów online typu Panda, McAfee. Te programy co podałem nie "zamulają" komputera i są bardzo skuteczne. Pozdrawiam i życzę rozwiązania problemu.
Dzieki za rade na pewno skorzystam i usunę wirusa. Ashampoo Anti-Malware jest antywirusem ściągnęłam go ze strony internetowej Giveaway of the Day i jest bardzo skuteczny. Mysle, że masz na mysli Malwarebytes Anti-Malware brzmi prawie tak samo ale jest troche inny tzn tez wykrywa zagrożenia ale na bieżąco nie zabezpiecza kom. Nie potrafię tego dokładnie wytłumaczyć. Jeszcze raz dziekuje tt11