Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Animacja flash - pomoc w zrozumieniu
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam chciałbym się spytać czy jest ktoś na siłach kto mógłby powiedzieć coś mi o animacji we Flashu (ogólnie mi chodzi)
miele widziane poradniki
jak i pokazania strony poradnika czy coś z procedurami Flasha
CZAS SIĘ UCZYĆ JAK SIĘ CHCE DALEKO ZAJŚĆ :):P
Flasha nie nauczysz się tak raz dwa.
Przede wszystkim podstawa to: podstawowa bądź średnio zaawansowana znajomość języka
angielskiego ponieważ dzięki niemu będziesz rozumiał akcje.
Druga sprawa od której trzeba zacząć to ActionScript. Jeśli myślisz nad tworzeniem rozbudowanych
stron internetowych, aplikacji bądź programów (tj. aplikacji) na fanpage'e facebook.

Jeśli ogarniesz te rzeczy możesz śmiało kombinować w Adobe Flash Professional szukając
tutoriali np. na YouTube. Jest masa zagranicznych poradników, również polskich lecz
polecam oglądanie angielskojęzycznych poradników dlaczego? - nie dość że uczysz się obsługiwać
programu to w międzyczasie szkolisz swój angielski których w tych czasach jest niezbędny do każdej
dziedziny informatyki.
Przecież złota era flasha skończyła się, przechodzimy na HTML5. Nawet google zrezygnowało z supportowania flasha w androidzie, serio ktoś uważa, że flash ma przyszłość?
Co prawda to prawda. Nawet w Windows 8 a dokładniej IE 12 miało nie obsługiwać flash. Kolega pytał jak trzeba zacząć, ja odpowiedziałem a to czy warto to temat na inną dyskusje.