Piraci promujący grę? Niechlubny serwis The Pirate Bay ruszył z akcją, w trakcie której można za darmo pobrać niezależną przygodówkę McPixel – produkcję autorstwa… Polaka.
Mikołaj Kamiński, znany szerzej jako Sos Sosowski, nawiązał współpracę z The Pirate Bay. Na stronie głównej „Zatoki Piratów” pojawiła się reklama gry McPixel i nietypowej akcji – tylko przez weekend można pobrać za darmo „piracką” wersję produkcji, korzystając z torrentów. Jeśli jednak spodoba nam się przygodówka Polaka, możemy zapłacić za nią, tyle ile chcemy – zarówno dolara, jak i milion dolarów.
Jeśli chcecie wziąć udział w akcji, udajcie się pod
TEN adres.
źródło:
cdaction.pl
Ciekawa inicjatywa, ja już zasysam. Uwielbiam pixelowe przygodówki, a moja ulubiona to sword&sworcery A wy co sądzicie o tym?
[ link usunięto ]
Może byś podał oryginalny link do pobrania gry ?
Bo pobierać cokolwiek od ciebie nie mam zamiaru. Ja z resztą pozostali na forum
Zapraszam na stronę:
http://www.mcpixel.net/
Gra jest super, bardzo interesująca i nie dziwię się że ma tak wysokie oceny na metacritic. Grę można do końca dzisiejszego dnia pobrać ze strony
www.thepiratebay.se
Mało wciągająca gra, bardziej przypomina zwykłą flash'ówkę.
Czasu kiedy takie gry były modne (bo nie było innych) dawno już minęły a ja
raczej nie mam zamiaru się cofać.
Nie rozumiem tego typu gier i ich produkcji czy naprawdę ktoś w to gra?
Szczerze, to teraz takie gry cieszą cię coraz większym zainteresowaniem. Ludzie wolą przypomnieć sobie złote lata gier komputerowych i z przyjemnością zagrywają się w tego typu gry. Niedługo będzie można kupić ją na Steamie. A wysoki wynik na metacritic też o czymś świadczy:
http://www.metacritic.com/game/ios/mcpixel
Ja gram w tą grę i bardzo mi się podoba.
Być może i masz rację. Przykładem tego typu gier może być np. Minecraft.
Gra na pierwszy rzut oka - beznadziejna. Brak fabuły, monotonna, graficznie - same pixele a jednak
Mojang zarobił na niej duuużo kasy.
Nie wiem, być może jestem inny ale wole gry coraz ładniejsze, z wciągającą fabułą a tego typu produkcję
mnie kompletnie nie pociągają.