Czy zastanawiacie się kto kradnie chomikowe konta? - Pewnie tak.
Udowodnię wam, że to wy sami je oddajecie nie wiedząc o tym !!!
Zastanawiasz się jak to możliwe? - a jednak możliwe...
Dowód na to znajduje się na screenie:
Zdarzenie to miało miejsce na chacie, którego właścicielem jest pewne forum skupione wokół chomikuj.pl. Byłem tego świadkiem jak koleżanka o nicku "Klateczka" podała swoje hasło i login do chomika - masakra.
Chat o którym mowa znajduje się na wielu profilach chomikowych więc te dane mógł widzieć każdy. Co sprytniejszy mógłby to wykorzystać odbierając niemądrej dziewczynie konto.
Refleksem jednak okazał się chomik
kubus73, który bez namysłu zalogował się na konto chcąc ratować konto koleżanki i zmienił hasło i login. Wiem z pewnych źródeł, że koledze za chęć niesienia pomocy dostało się po głowie (w przenośni). Myślę, że się wypowie na ten temat.
Prosta sprawa nie pomagaj. Jak ludki bez wyobraźni to lepiej nie pomagać. Jeśli jest tak jak pisze Baron, to w imię czego pomagać? W imię późniejszego opr? Znając życie, to była administracja chomikuj.pl. Trzeba mieć nie po kolei w głowie i być(przepraszam za stwierdzenie, ale inaczej się nie da) kretynem, by publicznie wywalać hasło. Nawet na PW nie ma co przekazywać znajomej osobie. Takie wiadomości można przecież przechwycić i podejrzeć. Z całym szacunkiem, szanujmy to co posiadamy.
Nie rozumiesz pewnego faktu. Użytkownik klateczka wyraźnie jest jeszcze dzieckiem.
Widać to po wiadomości. Użytkownik najwyraźniej nie wie nawet po co jest portal chomikuj.pl.
Użytkownik nie zna się na podstawowej obsłudze swojego chomika i nie wie że
istnieje taka możliwość aby edytować kod HTML opisu samemu lub z pomocą innych.
Wystarczyło skopiować kod HTML opisu do Worda, zapisać i podesłać komuś wiarygodnemu
kto by tam dopisał "ten czat".
Każdy nie potrafi wszystkiego zrobić sam i prosi o pomoc ale bez przesady wystarczyło by jakby dała je komuś jednemu na priv (oczywiście w miarę zaufanemu) a nie publicznie na oczy kilku milionów użytkowników... ale cóż ja tak bym nie zrobił. Napewno.
Tak Kochani widoczna na screenie Calinka to ja, byłam świadkiem tego przejawu głupoty.
Kubuś zmienił jej hasło i podał je na priv. Koleżanka Klateczka bardzo się oburzyła.
Groziła że głosi fakt zmiany hasła do Administracji chomikuj.pl jako czyn bezprawny na który
nie wyraziła zgody. To miało być z jej strony podziękowanie za ocalenie futrzaka.
Długo jej później wyjaśniałam co by było gdyby Kubuś jej hasła nie zmienił ale nie bez efektu.
Sprawa ucichła i nie ma pewności na to że koleżanka zmądrzała .
tak to jest, ktoś te pomóc a tu jeszcze dostanie się w plecy, moje zdanie jest takie skoro dziewczyna nie wiedziała do czego słuchy chomik, to może ten błąd by ją nauczył, pomagasz a tu takie podziękowanie, jednym słowem, dziewczyna nie rozumie tego jeszcze, brawa dla pana co chciał konto ratować.
To już trzeba być ( nie chcę nikogo urazić ) totalnym idiotom żeby publicznie udostępniać dane logowania. ja sam kiedyś byłem świadkiem takiego przejawu "Debilizmu" na NK dokładniej na śledziku,
wszedłem wtedy na konto dziewczyny która udostępnila w taki sposób dane i szybko zmieniłem jej ustawienia do konta a Hasło wraz z opisem konsekwencji jej błędu wysłałem na @. Podziękowała mi i na tym się skończyło. Widocznie czegoś ją ta sytuacja nauczyła

Po prostu dziewczyna nie wiedziała co robi, a jak już to niech podaje hasło komuś zaufanemu !!!! Na priv, albo kuzynce,kuzynowi

Pozdrawiam