Kucharek
11.03.2011, 09:35
Składniki
10 ośmiorniczek
1/4 l oliwy
15 dag mąki
2 cytryny do udekorowania
casto naleśnikowe robimy
szklanka mleka
szklanka wody
szklanka mąki
4łyżki oleju
3 jajka
wszystko mieszamy mikserem
Ośmiorniczki oczyszczamy, dokładnie myjemy i osuszamy. Obtaczamy w mące i zanurzamy w cieście naleśnikowym. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy porcjami na średnim ogniu. Wyjmujemy i przekładamy na sito, a jeszcze lepiej na papier kuchenny, by odsączyć oliwę. Podajemy na półmisku udekorowanym cząstkami cytryny
10 ośmiorniczek
1/4 l oliwy
15 dag mąki
2 cytryny do udekorowania
casto naleśnikowe robimy
szklanka mleka
szklanka wody
szklanka mąki
4łyżki oleju
3 jajka
wszystko mieszamy mikserem
Ośmiorniczki oczyszczamy, dokładnie myjemy i osuszamy. Obtaczamy w mące i zanurzamy w cieście naleśnikowym. W dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy porcjami na średnim ogniu. Wyjmujemy i przekładamy na sito, a jeszcze lepiej na papier kuchenny, by odsączyć oliwę. Podajemy na półmisku udekorowanym cząstkami cytryny