Witajcie, wykonałem dziś avatar dla siebie. Z gimpem nigdy nie miałem styczności, dziś się chwile z nim pobawiłem. Kiedyś, kiedyś usiłowałem wykonać grafikę, ale po prostu "kaleczyłem" ją
Ten też jest słaby, ale chciałem usłyszeć opinię od profesjonalistów (są oni w GrafArt)
Ja nie jestem w GrafArt, ale pozwolę się wypowiedzieć.
Szczera opinia.
Trochę napis Van nie pasuje do tła, ja bym przesunął oba elementy.
Gimp ma mało możliwości, nie ma co się równać do PS (Photoshopa).
A jak na pierwszy raz grafika jest dobra, lecz dobrze, jakbyś usunął światło. Wchodzisz w Filtry, Światło i Cień i tam wybierasz. Jak miałbym grafikę ocenić w skali 1-10, to bym dał 6,5...
Gimpuj dalej, a coś wyjdzie, lecz ja ci polecam - zmień na PS, to jest profesjonalny program graficzny, a Gimp do amatorów. Gdy się przyzwyczaisz do Gimpa, to będzie ci ciężko z nowym, wiem to po sobie...
Pozdrawiam.
Nie jestem z grafArt ale też się wypowiem jeśli mozna
Też te światłą bym usunęła, ciemniejsze tło bo wtedy ten ludzik by się fajniej wyeksponował .W napisie trochę mniej czerni
(19.09.2012, 07:09)Grafikun napisał(a): [ -> ]Gimp ma mało możliwości, nie ma co się równać do PS (Photoshopa).
Niewiele mniej od Photoshopa.
(19.09.2012, 07:09)Grafikun napisał(a): [ -> ]Gimpuj dalej, a coś wyjdzie, lecz ja ci polecam - zmień na PS, to jest profesjonalny program graficzny, a Gimp do amatorów.
Amatorów? Ty chyba nie widziałeś jakie cuda się robi w Gimpie. Są osoby które gimpują i mają lepsze portfolia od tych którzy korzystają z Photoshopa... kwestia opanowania.
A co do awatara to nie mam zastrzeżeń.
Niochalas Wiem Ale mosze PS jest ciężki w obsłudze ale początkowy zrobi lepszy efekt Ja używam Gimpa i PS
Jak dla mnie fajny avatar. Czcionka, świetna ! Obrazek dopasowany idealnie ! Jednym słowem - ideał !
Dzięki, Dzięki
Bardzo cenię sobie opinię Nicholasa - grafika :] Dzięki, że poświęciłeś czas i wszedłeś w ten wątek!
(19.09.2012, 17:37)Nicholas napisał(a): [ -> ]Niewiele mniej od Photoshopa.
Oj chyba troszkę bardziej niewiele niż wiele. Nie chcę tu wywoływać wojnę między,
gimpowcami a photoshopcami (nowe słowa wiem) ale sama waga programów
coś mówi (Najnowszy Gimp 100-200 mb, najnowszy Photoshop 1,6 GB).
(19.09.2012, 17:37)Nicholas napisał(a): [ -> ]Amatorów? Ty chyba nie widziałeś jakie cuda się robi w Gimpie. Są osoby które gimpują i mają lepsze portfolia od tych którzy korzystają z Photoshopa... kwestia opanowania.
Określenie amatorzy tu nie pasuje jednak też nie widziałeś jakie cuda ludzie
potrafią robić w PhotoShop czego ludzie korzystający z Gimpa nie są w stanie sobie
wyobrazić. Ale porównanie professionalnego programu robionego przez całą
grupę programistów Adobe z programem robionym "po pracy" Gimp wypada
jak najbardziej pozytywnie.
Co do avatara, jak dla mnie jest jak najbardziej OK.
(19.09.2012, 18:50)VanFiree napisał(a): [ -> ]Dzięki, Dzięki Bardzo cenię sobie opinię Nicholasa - grafika :] Dzięki, że poświęciłeś czas i wszedłeś w ten wątek!
Powinieneś cenić opinię wszystkich nie tylko grafików na tym forum.
Co do Gimpa a Photoshopa. Dla mnie Photoshop jest łatwiejszy w obsłudze.
Jak zobaczyłam pierwszy raz GIPMa to się przeraziłam