mabud73
11.03.2011, 18:39
Składniki:
jajka 2 2 szt.
mąka psze 1 1 szklanka
mleko 1 1 szklanka
sól 1 1 szczypta
mięso mielone 30 30 dag
pomidory bez skórki 1 1 szt.
pieczarki 5 5 szt.
cebula 1 1 szt.
czosnek 1 1 szt.
kostka rosołowa 0.5 0.5 szt.
ketchup 1 1 łyżka
ser żółty 5 5 dag
oregano 1 1 szczypta
pieprz 1 1 szczypta
papryka 1 1 szczypta
1. Mleko, jajka, mąke, szczypte soli i pieprzu dobrze wymieszać.
2. Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.(okolo 4 zależy od grubości naleśników)
3. Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucać na patelnie pokrojoną w kostke cebule oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do w dalszym ciągu smażącego się nadzienia dodać wyciśniety czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą papryke.Smażyć wszystko na patelni okolo 5 minut
4. Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, nastepnie nakładać na nie mięsne nadzienie.
5. Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
6. Rozpuścić w małej szklance poł kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołkiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.
jajka 2 2 szt.
mąka psze 1 1 szklanka
mleko 1 1 szklanka
sól 1 1 szczypta
mięso mielone 30 30 dag
pomidory bez skórki 1 1 szt.
pieczarki 5 5 szt.
cebula 1 1 szt.
czosnek 1 1 szt.
kostka rosołowa 0.5 0.5 szt.
ketchup 1 1 łyżka
ser żółty 5 5 dag
oregano 1 1 szczypta
pieprz 1 1 szczypta
papryka 1 1 szczypta
1. Mleko, jajka, mąke, szczypte soli i pieprzu dobrze wymieszać.
2. Usmażyć naleśniki z zrobionego ciasta.(okolo 4 zależy od grubości naleśników)
3. Na patelni usmażyć mięso, następnie wrzucać na patelnie pokrojoną w kostke cebule oraz pieczarki, dodać pokrojone pomidory z puszki. Do w dalszym ciągu smażącego się nadzienia dodać wyciśniety czosnek, sól, pieprz, oregano i ostrą papryke.Smażyć wszystko na patelni okolo 5 minut
4. Usmażone naleśniki rozłożyć na kuchennym blacie, posmarować je cienką warstwą ketchupu, nastepnie nakładać na nie mięsne nadzienie.
5. Zawinąć naleśniki, włożyć na blachę lub naczynie żaroodporne.
6. Rozpuścić w małej szklance poł kostki rosołowej. Posypać naleśniki startym żółtym serem i oregano i polać rosołkiem. Wstawić do piekarnika na 10 minut.