Kucharek
12.03.2011, 00:41
Składniki:
1.2 kg żeberek
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka papryki słodkiej
papryka ostra
sól
pieprz
1 słoik sosu meksykańskiego Łowicz-350 g
worek do pieczenia w piekarniku
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.Wymieszać czosnek,paprykę słodką i ostrą,sól,pieprz,natrzeć żeberka i włożyć na godzinę do lodówki.Żeberka wyjąć z lodówki,włożyć do worka,wlać sos meksykański,spiąć worek zapinką i położyć na blaszkę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C
. przez godzinę.Po godzinie wyjąć z piekarnika i rozciąć worek.Blaszkę jeszcze włożyć do piekarnika na 20 minut,żeby żeberka się zrumieniły.Smacznego!
1.2 kg żeberek
1 łyżka czosnku granulowanego
1 łyżka papryki słodkiej
papryka ostra
sól
pieprz
1 słoik sosu meksykańskiego Łowicz-350 g
worek do pieczenia w piekarniku
Żeberka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na porcje.Wymieszać czosnek,paprykę słodką i ostrą,sól,pieprz,natrzeć żeberka i włożyć na godzinę do lodówki.Żeberka wyjąć z lodówki,włożyć do worka,wlać sos meksykański,spiąć worek zapinką i położyć na blaszkę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C
. przez godzinę.Po godzinie wyjąć z piekarnika i rozciąć worek.Blaszkę jeszcze włożyć do piekarnika na 20 minut,żeby żeberka się zrumieniły.Smacznego!