Kucharek
12.03.2011, 00:49
Składniki
2 udka z kurczaka.
pół papryki czerwonej.
1 marchewka.
mały jogurt naturalny.
maizena(skrobia kukurydziana).
kostka rosołowa z obniżona zawartością tłuszczu.
Udka umyć i zdjąć skórę.Włożyć do garnka razem z kostką rosołową i zalać wodą.Gotować na małym ogniu.W tym czasie pokroić paprykę w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Po około 30 min wrzucić marchew i paprykę do gotującego sie kurczaka,wymieszać i gotować jeszcze 30 min.Na koniec wymieszać trochę maizeny z jogurtem i zagęścić sos
2 udka z kurczaka.
pół papryki czerwonej.
1 marchewka.
mały jogurt naturalny.
maizena(skrobia kukurydziana).
kostka rosołowa z obniżona zawartością tłuszczu.
Udka umyć i zdjąć skórę.Włożyć do garnka razem z kostką rosołową i zalać wodą.Gotować na małym ogniu.W tym czasie pokroić paprykę w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Po około 30 min wrzucić marchew i paprykę do gotującego sie kurczaka,wymieszać i gotować jeszcze 30 min.Na koniec wymieszać trochę maizeny z jogurtem i zagęścić sos