szybcior1998 napisał(a):...(nie piszcie o dowartościowaniu się, wiem, że jestem jaki jestem i jest mi z tym dobrze...
Heh, no ale stary, bez tego ani rusz
Na relacje międzyludzkie składa się wiele czynników i powiem Ci, że wszystkie są zależne tak naprawdę od tego, co sam czujesz wewnątrz. Popatrz... Zwykły kontakt wzrokowy. Odzwierciedla on kompletnie to, jakim naprawdę człowiekiem jesteś. Jeśli masz o sobie +/- słabe zdanie, przełoży się to nawet na sposób w jaki patrzysz na innych. Podobnie jest z tonem głosu i ogólnie z całą mową ciała. Musisz czuć się dobrze sam ze sobą, wtedy odbije się to pozytywnie na całej Twojej osobie. Nabierzesz większego dystansu do siebie, jak i do błędów, które możesz popełnić. Staniesz się bardziej pewny siebie, nabierzesz dużej wartości i będziesz nią emanował
Jak szybko zawierać nowe znajomości? Być otwartym
Nawet mega otwartym i pozytywnym dla innych. Traktuj ludzi, których poznajesz, jak starych znajomych... Gadaj z nimi na luzie, nie krępuj się i zostaw wszelkiego rodzaju obawy na boku. Wszystko będzie dobrze... To tylko ludzie, z krwi i kości, dokładnie tacy sami jak Ty, czy ja.
Opowiem Ci coś. Kiedy byłem bardzo młody, miałem może te 14 lat, na mojej drodze stanął problem. Nie byłem zbyt otwartym człowiekiem, siedziałem ciągle w domu, miałem jakichś kolegów, jednak i tak wolałem grać na playstation, niż wyjść pograć w piłę... Największym problemem były relacje z kobietami, przy których kompletnie traciłem język w ustach. Moja pierwsza nieszczęśliwa miłość dała mi kopa, aby to zmienić. Zacząłem wychodzić do ludzi, poznawać dziewczyny, rozmawiać z nimi, przełamywać się... Pierwsze spotkania, miło spędzony czas, pocałunki, bliższe kontakty... Kobiety zaczęły mnie fascynować. Zupełnie inne istoty, inaczej myślące, pachnące, wyglądające... Paranoja! Kiedy teraz to wszystko wspominam i przypominam sobie jak to się zaczęło, nie mogę w to wszystko uwierzyć... Sporo czasu minęło, zanim przerodziło się to w fascynację psychiką nie tylko samych kobiet, ale ogólnie ludzi. Obecnie zgłębiając arkana umysłu, zdaje sobie sprawę, ile były warte dla mnie podjęte w młodym wieku kroki walki z własnym lękiem i nieśmiałością. Gdyby nie tamten wybór, byłbym dzisiaj zupełnie innym człowiekiem. Wszystko przed Tobą. Masz teraz okazję, aby zacząć zmieniać swoje przeznaczenie, więc weź się do roboty i działaj!