12.03.2011, 22:31
ser feta,
pomidor,
awokado,
zielone oliwki,
1 mała papryka chili (papryka pepperoni),
kapusta pekińska (kilka liści),
mielona papryka słodka,
sól, pieprz,
majonez.
Pomidor kroimy na cienkie plastry i mieszamy z niewielką ilością sera feta. Awokado i oliwki dzielimy na małe paski lub kostki i dodajemy do pozostałych składników sałatki.
Paprykę chili kroimy wzdłuż i usuwamy nasiona. Dzielimy ją na małe części i wsypujemy do miski z sałatką. Umyte i pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej dodajemy do pomidorów, fety, oliwek i papryczki chili.
Dodajemy majonez. Całość mieszamy. Sałatkę doprawiamy papryką słodką i solą oraz odrobiną pieprzu.
pomidor,
awokado,
zielone oliwki,
1 mała papryka chili (papryka pepperoni),
kapusta pekińska (kilka liści),
mielona papryka słodka,
sól, pieprz,
majonez.
Pomidor kroimy na cienkie plastry i mieszamy z niewielką ilością sera feta. Awokado i oliwki dzielimy na małe paski lub kostki i dodajemy do pozostałych składników sałatki.
Paprykę chili kroimy wzdłuż i usuwamy nasiona. Dzielimy ją na małe części i wsypujemy do miski z sałatką. Umyte i pokrojone w paski liście kapusty pekińskiej dodajemy do pomidorów, fety, oliwek i papryczki chili.
Dodajemy majonez. Całość mieszamy. Sałatkę doprawiamy papryką słodką i solą oraz odrobiną pieprzu.