16.02.2011, 15:09
A może po prostu jesteście tak jakby przyciskani do muru przez waszego dostawcę? Ze dwa lata temu miałem tak na swoim maluteńkim łączu 512kbps. Uploadu miałem wtenczas 128kbps a schodziło poniżej 64kbps. Potem na jakiś czas przestałem wysyłać i wróciło do normy. Czasami jest też tak że to właśnie Wy najczęściej zapychacie całe łącza nadmiernym ruchem i wtedy inni na tej samej linii również stoją w kropce bo nie mogą nic wysyłać. Może się też tak zdarzyć że wasi sąsiedzi dużo uploadują i całe łącza są spowalniane - gdy jeden przeciąga strunę wtedy innym jest zabierane. Najczęściej jednak to dostawca was blokuje bo nadmiernie wykorzystujecie łącza. On wam o tym nie powie bo po co. Pytacie dostawcę co się dzieje a on odpowiada ze nic. Chroni swoje cztery litery. Gdy będziecie tyle pobierać i wysyłać to policja internetowa zacznie się Wami za bardzo interesować. Zabiorą Wam komputery a dostawcy stracą dobrze płatnych klientów. Taka jest polityka internetowa.
Na tą chwilę widzę tylko takie rozwiązanie zwłaszcza że jeden z Was ma świeżo zainstalowany system.
Na tą chwilę widzę tylko takie rozwiązanie zwłaszcza że jeden z Was ma świeżo zainstalowany system.