Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Straszne zmulanie się kompa po 10 min pracy
lkssignal napisał(a):Mój informatyk na lekcji powiedział że komputer bez antywirusa w internecie wytrzyma 3 minuty...
Twój informatyk żartował, bo gdyby mówił poważnie, to znaczy, ze nie ma pojęcia o czym mówi. Większość wirusów w sieci nie nie robi widocznych szkód komputerowi tylko ingeruje w prywatność, a antywirus nie wykryje wirusa, który niedawno został napisany i trafił do sieci. Nawet dobra zapora i antywirus nie ochronią was przed cwanymi wirusami już nie mówiąc o tym, że Windows ma lukę która każdemu pozwala się władować do innego komputera w sieci LAN już od XP'ka, a mamu WIN 8 i wciąż ta sam luka. Jeśli pada wam komputer, to najczęściej przyczyną jest czysta głupota w jego użytkowaniu, instalowanie eksperymentalnych sterowników, kasowanie plików systemowych, instalowanie śmieci i ściąganie przeróżnego dziadostwa.

Jak dla mnie to na 90% masz na kompie program, który jest przyczyną twoich problemów i działa w tle, a ty kompletnie nie jesteś tego świadom. Zobacz jakie procesy obciążają ci PC' ta i je wyłącz po kolei, wyłącz wszystkie aplikacje uruchamiające się przy starcie no i najważniejsze. Pisząc o parametrach podaj system operacyjny. Ja osobiście urodziłem się z darem intuicji, ale nie jasnowidzenia. Możesz mieć też uszkodzony plik systemowy np. explorer.exe
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Straszne zmulanie się kompa po 10 min pracy - przez Swordancer - 04.12.2012, 18:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości