Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Czy chomikuj uczciwie nalicza punkty?
Ostatnio już czwarty raz zaobserwowałem jak użytkownik pisze, że coś pobrał, a w rejestrze punktowym nie ma o tym wzmianki. Bywa, że użytkownik pyta o grę czy dodatek i mówi, że mu nie działa. Pytam wiec kiedy pobierał i w punktach historii punktów nie ma wzmianki o tym, że ktoś te pliki pobierał w zbliżonej dacie do tej której podał, chociaż wyraźnie niektóre paczki musiały pochodzić z mojego chomika, bo sam je robiłem.

Czasami w wyjątkowych sytuacjach zwracam za transfer o ile user nie trolluje mi komentarzy tylko pyta na pw i poda solidny powód, oraz udowodni mi, że pobrał plik i faktycznie z jakiegoś powodu mu nie działa. W ten sposób już cztery razy na 100% chomikuj nie naliczyło punktów. Jest to raczej celowe działanie, a nie losowe, bo niektóre gry składają się z partów, więc powinna być wzmianka chociaż o jednym, a czasami nie ma wcale, mimo, że ktoś pokazuje mi screen z mojej paczki na jego komputerze.

Ostatnio też zauważyłem spory wzrost zysków z punktów, ale to raczej przypadek, może gdzieś w google na niektóre pliki wskoczyłem wyżej.

Myślicie, że chomikuj jest jeszcze bardziej nieuczciwe niż obecnie nam się wydaje?

Postanowiłem dać temat tutaj, bo dopóki się nie potwierdzi, to raczej nie pasuje do ciemnej strony, a spekulować w pubie chyba można.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Czy chomikuj uczciwie nalicza punkty? - przez Swordancer - 26.12.2012, 20:53
RE: Czy chomikuj uczciwie nalicza punkty? - przez scarab - 31.12.2012, 10:31