Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Świąteczny karp faszerowany
#1
[Obrazek: scaled.php?server=814&filename=karpt.jpg&res=medium]
Składniki


1 kostka bulionu warzywnego
1 karp
2 czerstwe bułki kajzerki
½ szklanki mleka
2 cebule
6 pieczarek
4 łyżki masła
2 jajka
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól
pieprz
Vegeta

Rybę oczyszczamy, odcinamy głowę i przez powstały otwór patroszymy. Myjemy i kroimy w dzwonki szerokości 3 cm.

Farsz:
Bulion rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody, łączymy z mlekiem. Bułki namaczamy w mleku z bulionem. Cebulę i pieczarki obieramy i myjemy. Pieczarki kroimy w plastry, podduszamy. Namoczoną bułkę i cebulę mielimy w maszynce do mięsa. Do farszu dodajemy pieczarki, jajka i natkę pietruszki. Doprawiamy. Farsz nakładamy do ryby. W wysmarowanym naczyniu do zapiekania układamy kawałki ryby. Zapiekamy około 30 minut.
  Odpowiedz


Podobne wątki…
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Wigilijny karp - przepisy Vilandra 2 4 090 21.12.2012, 00:10
Ostatni post: Vilandra
  Bigos świąteczny Karol 0 2 713 14.12.2011, 12:32
Ostatni post: Karol
  Artos - chleb świąteczny Karol 0 2 195 14.12.2011, 12:29
Ostatni post: Karol
  Świąteczny Barszcz z uszkami Karol 0 2 192 14.12.2011, 12:23
Ostatni post: Karol
  Świąteczny piernik wileński Karol 0 2 130 12.12.2011, 20:08
Ostatni post: Karol

Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości