1500 Euro kary za ściąganie z internetu w niemczech
|
09.07.2013, 07:50
Jak w temacie dostałem mandat w wysokości 1500 Euro, czy to możliwe że które wyśledzili siągnięte były z chomikuj ?
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
09.07.2013, 11:26
Dostałeś mandat za ściąganie plików?
Zacznijmy od tego gdzie go dostałeś na swój adres zamieszkania, na maila czy na chomika? Jeśli na adres domowy to zaczyna być ciekawie, jeśli na maila czy chomika to na 100% są to oszuści szukający naiwniaków i pewnie przyślą Ci dane do cudownej ugody etc. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
09.07.2013, 16:09
Dla uwiarygodnienia zrób zdjęcie lub zeskanuj ten dokument, który pewnie ci przysłali i wstaw na forum. Tylko zamaż swoje dane osobowe, itp.
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
09.07.2013, 17:35
Mandat za ściąganie? To jakiś dowcip? Czy może prowokacja? Nie chyba raczej dowcip.
09.07.2013, 18:37
Słyszałem od cioci, że jej jej koleżanka też właśnie dostała kare grzywny za ściąganie mp3 z internetu (w Niemczech).
]
09.07.2013, 21:28
Ale on to nazwał mandatem, trochę dziwne.
31.07.2013, 22:06
Nazwałem to mandatem, bo w Niemczech jest taka nomenklatura prawnicza. Był to list od kancelarii prawnej, przysłany na mój adres. Moim problemem nie jest autentyczność listu, którego otrzymałem, lecz sposobność weryfikacji ściągania plików za pomocą chomika w Niemczech, czy innych krajach.
31.07.2013, 22:26
A możesz przesłać dokument? Zamasz swoje dane i tyle.
Wysłane z mojego GT-S6310 za pomocą Tapatalk 2
01.08.2013, 10:31
Dokument oddałem mojemu prawnikowi, ale nie zamierzam niczego udowadniać, bo nie jest to moim celem, lecz zwrócić uwagę na problem i zweryfikować możliwość zaistnienia takiej sytuacji. List ma kilka stron bitego tekstu i co chwilę jest wymienione moje nazwisko ip i inne dane, nie mam tyle czasu by się tym zająć.
01.08.2013, 14:10
Czyli zaczyna być ciekawie.
A powiedz mi jeśli dostałeś takie pismo, to musi w nim być zawarta informacja za jakie pliki (dokładnie) został nałożony "mandat" jak to nazwałeś oraz z jakiego serwisu. Jestem ciekaw czy faktycznie za pliki z chomika. Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości