Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Abonament radiowo - telewizyjny?!
[Obrazek: 1326449712_by_brumborus_500-1326720540.jpg]

Czy Polacy opłacają Abonament radiowo - telewizyjny. Dlaczego takie opłaty są wymagane ? Masz sposób aby to zmienić ? A może wprowadzimy jeszcze dodatkowo abonament : suszarkowo-lokówkowy, kuchenkowo-zmywarkowy, laptopowo-drukarkowy itd. Czy uważasz że te opłaty to absurd opłacając już Telewizję kablową , lub Platformę cyfrową ...
  Odpowiedz
Abonament tv miałby sens pod jednym warunkiem - nie chcę widzieć ŻADNEJ reklamy w TVP! Płacąc dwa razy więcej mam pakiet HBO, HBO2, HBO Comedy i HBO OD, gdzie reklam jako takich NIE UŚWIADCZYSZ, czyli się da. Poza tym programy puszczane w TVP w większości to kompletna żenada.
Krótko - albo zlikwidować abonament i niech to sobie zarabia na reklamach, albo zlikwidować reklamy + poprawić ramówkę, a wtedy pobiegnę i zapłacę abonament za rok z góry.
  Odpowiedz
Karol napisał(a):A może wprowadzimy jeszcze dodatkowo abonament : suszarkowo-lokówkowy, kuchenkowo-zmywarkowy, laptopowo-drukarkowy itd.

Skoro chcą od komputera stacjonarnego wprowadzić to czemu nie.

A tu dla humoru:

[Obrazek: d74e4498fd4ee533ce54999b95da41ea.jpg?1326236771]
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Karol napisał(a):Czy Polacy opłacają Abonament radiowo - telewizyjny.
Jakoś od 11 lat to nie bardzo :D
  Odpowiedz
  Odpowiedz
maro. napisał(a):Gdzie jest ten budynek TVP?

Niestety nie mam pojęcia.
[Obrazek: 98687577.jpg]
"You think you know me..."

Odpowiedz
"A może wprowadzimy jeszcze dodatkowo abonament : suszarkowo-lokówkowy, kuchenkowo-zmywarkowy, laptopowo-drukarkowy itd."- po co podsuwasz politykom kolejne pomysły?!? Np. podatek od powietrza już jest, więc myślisz, że nie wprowadziliby abonamentu suszarkowo-lokówkowego? Jeszcze możemy takich czasów doczekać.
  Odpowiedz
Abonament radiowo-telewizyjny nie jest opłatą za oglądanie TVP i telewizji komercyjnych ani też za słuchanie Polskiego Radia i innych stacji radiowych.
Abonament płacimy tylko i wyłącznie za posiadanie odbiornika radiowego lub telewizyjnego.
W przypadku kontroli i nie opłaconego abonamentu odpowiednie instytucje mają prawo do ukarania Was za to.
TVP i Polskie Radio są instytucjami państwowymi i dlatego dotowane są z wpływów z abonamentu. Stacje komercyjne się buntują, czy słusznie???
Nie mylcie pojęć co jest "be" a co jest "cacy".
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Aha... A supermarkety ze sprzętem RTV muszą bulić ten abonament?
Jednak to co napisałeś Leszku, niewiele zmienia. Płacimy kretyński abonament, za coś co jest u nas w domach od chyba lat 60-ciu. I dopiero teraz się obudzili z narzuconym państwowo abonamentem. -.-'
Drugi powód... Nie podoba mi się napędzanie państwowej maszyny propagandowej, której wiadomości będą zgodne z linia obecnie rządzącej partii, ewentualnie będą prowadzić nagonki na opozycje. Nie podoba mi się to, ale i tak zapłacę ten haracz, bo zostałem właściwie zmuszony. Z dwojga złego wole jak mnie okradną w parku...
  Odpowiedz
maro. napisał(a):Gdzie jest ten budynek TVP?

[Obrazek: Budynek_tvp.jpg]
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości