Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Akademia Euro - język angielski
Skorzystałem z unijnego projektu nauki języka angielskiego więc mam 90 godzin za darmo.
Ponieważ jestem na poziomie podstawowym, chciałbym zapytać się nieco bardziej
doświadczonych:
Jakie pomoce możecie mi polecić do nauki tego języka?
Jakieś ciekawe strony internetowe?
Może dodatkowe darmowe kursy online?

Zależy mi bardzo na tym, aby nauczyć się tego języka. Zawsze o tym marzyłem, a
nigdy nie miałem w szkole. Teraz mam okazję zacząć za free więc zwracam się
do Was z prośbą o wszelką pomoc :)

Na razie miałem pierwsze dwie lekcje po 3h każda. Rewelacja!
Lektorka super :)
Jestem na etapie liczb, my, wy oni itd..., przywitania etc., a dzisiaj miałem
omawianie rodziny, czyli kto jest kim, jak się nazywa itd...
  Odpowiedz
adam-as napisał(a):Skorzystałem z unijnego projektu nauki języka angielskiego więc mam 90 godzin za darmo.

Możesz to opisać w osobnym wątku co ? gdzie ? i jak ? =]
  Odpowiedz
Karolina90 napisał(a):Możesz to opisać w osobnym wątku co ? gdzie ? i jak ? =]
Proszę bardzo: http://odjechani.com.pl/thread-6540.html

Jeśli ktoś ma jakieś materiały i pomoce, którymi mógłby się ze mną podzielić, proszę pisać :)
  Odpowiedz
Adasko, pomoce naukowe pożycz od córki, na tym etapie powinny wystarczyć.
Teorię można wykuć na pamięć, praktycznie proponuję wyjazd na wyspy lub do kraju gdzie angielski jest normalnym językiem i tam szlifować mowę w tym języku.
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
YOU'LL NEVER WALK ALONE.

Odpowiedz
Leszek napisał(a):Adasko, pomoce naukowe pożycz od córki, na tym etapie powinny wystarczyć.
haha żebyś wiedział. :)

Leszek napisał(a):proponuję wyjazd na wyspy lub do kraju gdzie angielski jest normalnym językiem i tam szlifować mowę w tym języku.
Niestety przeszkoda są moje prywatne sprawy związane z domem oraz finansowe.
Szkoda, ale może kiedyś...
  Odpowiedz
Jeśli chcesz nauczyc się trochę słówek, polecam stronę slownictwo.pl
Po zarejestrowaniu masz dostęp do pierwszych dziewięciu lekcji, niestety dostęp do pozostałych trzeba wykupić. Jednakże jest to ciekawa strona i można się trochę słówek nauczyć. Możesz posłuchać lektora, wydrukować fishki, które pomagają nauczyc się słówek. Jest możliwość wyboru trybu nauki, na przykład pisanie z klawiatury, klikanie wiem/nie wiem, kojarzenie do pary, dyktando oraz tłumaczenie ze słuchu. Można wybrać także kierunek tłumaczenia: polski-angielski, angielski-polski, angielski-angielski.
Zapraszam na mojego chomika :) Znajdziecie tam książki różnego rodzaju.
  Odpowiedz
Całkiem przyzwoite kursy angielskiego można znaleźć tutaj: http://www.bbc.co.uk/polish/learningenglish/
Można ich słuchać jedynie online ze względu na prawa autorskie.
Tekst kursu w pdf można natomiast pobrać na komputer.
Są to kursy języka angielskiego, które były nadawane na antenie redakcji polskiej BBC.

Wszystkie te kursy można znaleźć oczywiście też na chomiku w wersji mp3+pdf. :D
W razie trudności ze znalezieniem któregoś z nich mogę podać link na PW.
  Odpowiedz