Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Akcelatory Pobierania
Co się dzieje dlaczego nie mogę pobierać z chomika po przez akcelatory kiedyś przez mozille pobierałem flashgetem teraz nie mogę. nie wiem co się dzieje proszę o instrukcję waszych akcelatorów z obsługą. Większość z nich pobiera pliki 80kb co może być tego przyczyną i jak zrobić żeby program pobierał cały plik?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
  Odpowiedz
To 80kb to nie jest czasem treść danej strony? Kiedyś też próbowałem pobierać za pomocą flashgeta, ale z innych serwisów i jedyne co pobierał to właśnie stronę, a nie plik. Jak się okazało ze strony tej po prostu nie dało się pobierać za pomocą akceleratorów.

Tak jeszcze zapytam, czy nie lepiej użyć chomikboxa do ściągania?
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Może przestawiło ci się zużycie łącza w akceleratorze pobierania?

Albo może wyłączyłeś okienko z którego każdy akcelerator pobierania pobiera dobrze. Wygląda ono tak

[Obrazek: beznazwy2os.jpg]

i aby dobrze pobierać za pomocą innych akceleratorów pobierania niż ChomikBox trzeba pobierać właśnie z tego linku :)

Jeżeli masz te okienko wyłączone i chcesz je włączyć wejdź w Opcje profilu. Następnie wybierz z karty Ustawienia chomika i ustaw linijkę związaną z akceleratorami pobierania tak:
[Obrazek: beznazwy2hk.jpg]

i kliknij zapisz.

Osobiście korzystam z akceleratora pobierania Free Download Manager i nie narzekam.
---
  Odpowiedz
może i chomikbox jest lepszy. Dalej akscelatory źle pobierają Szymon czy mógłbyś mi opisać to dokładnie?
oki już zrobiłem free download manager na dodatek ESET smart Security znalazł mi wirusa we flashgecie. polecam free download manager. Jak będę miał wątpliwości to napisze do ciebie szymon. Dzięki za pomoc.
  Odpowiedz
Powiem tak,
Szymon te okienko jest nie potrzebne.
Mi sciągało FULL speed z IDM (Internet Download Manager) - działa na wszystkich przeglądarkach
  Odpowiedz
Marcin wszystko zależy od tego jakim programem pobierasz. w tym okienku nie ma mowy żeby źle pobrał jakiś akcelerator.
---
  Odpowiedz
Dzięki Szymon za poradę, z której i ja skorzystałem. Mowa o poście nr. 3
  Odpowiedz
(29.06.2011, 19:06)Szymon napisał(a): Marcin wszystko zależy od tego jakim programem pobierasz. w tym okienku nie ma mowy żeby źle pobrał jakiś akcelerator.

Mi jednak FDM nie pobiera... Może że mam operę ale inne pliki przez operę sam wychwytuje i ładnie daje ;/
  Odpowiedz
no to nie wiem nigdy z opery nie korzystałem ;p Niemniej jednak powinno pobierać bez problemu ;p
---
  Odpowiedz
U mnie flashget działa super
Zapraszam chomik xxxhd

[Obrazek: 71b2d93ed3563d36.jpg]
  Odpowiedz