Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Alkohol - dzień następny...
(17.02.2013, 18:59)Buhay napisał(a): No właśnie, tylko teraz jak tu się zmobilizować do porannego joggingu, kiedy "czacha" pęka Haha

Nie ma co, najlepszy na kaca jest masaż, od samej głowy, poprzez kark, a później krzyż... Wykonany oczywiście przez ponętne i zgrabne rączki, heh ;)

Nie każdy ma możliwość masażu, tak ? :) A do biegu trzeba się zmusić. Na głowę, jak napisałem wyżej - tabletki.
  Odpowiedz
Herbata bez cukru, najlepiej z cytryną.. a potem rosołek i jestem jak nowy :D
  Odpowiedz
Rosołek i jeszcze raz rosołek! Nic lepszego na kaca chyba ludzkość nie wynalazła :)
  Odpowiedz
Zazwyczaj budzę się koło 6 rano, więc idę (biegnę) do sklepu po sok pomarańczowy. Wypijam w drodze do domu, a później zjadam 2 cytryny. Następnie biorę zimny prysznic, i znów kładę się spać. Budzę się koło 12 - 13 i czuję się jak nowo narodzony :D
  Odpowiedz
Dobrze pojeść, to najlepsze lekarstwo na kaca, a tak poza tym to jakiś sok, ogólnie dużo picia i jakieś tabletki na ból głowy w ostateczności.
  Odpowiedz
Czym się strułeś tym się lecz :D
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Ja Wam mówię, najlepsze na kaca jest:
- dużo witaminy C- najlepiej naturalna typukawa z cytryną(ohyda, ale pomaga!), woda z cytryną, sama cytryna, czerwona papryka...
- Dużo płynów (najlepiej z cytryną)
- seks
- praca

Wszystko ma poparcie w nauce, serio, poczytajcie! ;)
  Odpowiedz
Ja dzień po ostrym zalaniu bani lubię sobie zjeść jajecznicę i popić litrem kefiru. Następnie kilka godzin po nażarciu się dobrze się przebiec truchtem chociażby 15-minut. Nie wiem czy to najlepsze rozwiązanie ale lepiej się po tym czuję. BTW. Temat trochę nie pasuje do działu, bo sam widziałem dziewczyny, które też lubiły ostro pochlać.
  Odpowiedz
Ja osobiście nie spożywam alkoholu, ale gdy najdzie taki dzień raz na cały rok to staram zjeść pożywne śniadanie, wskoczyć pod prysznic i uzupełnić elektrolity, zazwyczaj to pomaga.
  Odpowiedz
Nie piję często, nie piję dużo, ale jak już to odpowiedzialnie.  Ok Raz byłam na takiej imprezie, z której niekoniecznie pamiętam wszystko, ale to było dawno temu i nieprawda. :D   Nie miałam nigdy zgonu, nie miałam nigdy kaca. Po imprezie wstaję tak, jak zazwyczaj. A czasem nawet wcześniej.
  Odpowiedz