Alternatywa dla Chomikboxa
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
02.03.2011, 03:57
Ja testując program najpierw staram się przeanalizować (jeśli to możliwe) kod tego programu, następnie sprawdzam go pod kątem sposobu szyfrowania hasła oraz sposobu jego przesyłania i porównywania. Dodatkowo uruchamiam kilka programów monitorujących dany program, sprawdzam snifferami pakiety wysyłane i odbierane przez program i analizuję, sprawdzam czy w pakietach są jakieś informacje, które mogłyby zostać użyte do włamania się nam na stronę, pocztę itd.
Odnośnie zacytowanej wypowiedzi rebecca2001: Z tego co widzę na forum to jesteś obeznana w każdym temacie, począwszy od prawa skończywszy na zabezpieczeniach programów. W takim razie może udzielisz mi kilku wskazówek odnośnie zabezpieczeń ??
27.07.2011, 18:55
A jakby zamiast logowania wysłać link uploadu.
Link = Adres bezpośredni (tam gdzie się uploaduje przez przeglądarkę) ?
"Jeśli skopiowanie płyty to kradzież, to idąc tym tropem - zrobienie komuś zdjęcia to porwanie" - Anonymous
13.08.2011, 14:43
(02.03.2011, 03:57)tonyviroos napisał(a): Ja testując program najpierw staram się przeanalizować (jeśli to możliwe) kod tego programu, następnie sprawdzam go pod kątem sposobu szyfrowania hasła oraz sposobu jego przesyłania i porównywania. Dodatkowo uruchamiam kilka programów monitorujących dany program, sprawdzam snifferami pakiety wysyłane i odbierane przez program i analizuję, sprawdzam czy w pakietach są jakieś informacje, które mogłyby zostać użyte do włamania się nam na stronę, pocztę itd.W nowej wersji skryptu hasło jest szyfrowane (bo zamiast protokołu HTTP korzysta z protokołu z chomikboksa, gdzie szyfrowanie hasła jest wymagane). Zapraszam do wypróbowania http://chomikuj.pl/adam_gr/ChomikUploader.
13.08.2011, 17:13
dzisiaj postaram się przetestować
22.08.2011, 11:20
Tony i jak wypadł test? Ciekaw jestem czy to będzie działać jak należy.
22.08.2011, 14:17
Test wypadł nawet dobrze, jest kilka błędów ale muszę autorowi programu pogratulować dobrej roboty.
Dopracowałbym jedynie otwieranie sesji uploadu bo czasami trafia się na sesję która jest uznawana za nieprawidłową i wtedy na końcu uploadu pojawia się błąd. Prawdopodobnie wynika to z faktu iż autor zastosował sesje z chomikboxa. |