Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Angielski - tłumaczenie
Proszę o przetłumaczenie (nie translatorem, translatorem sobie sam mogę zrobić)

In the 17th century Covent garden was the biggest and most important flower, fruit and vegetable market in Birtain. It was alsoone of the first markets to start selling pineapples and for this reason, the pinapple became the market's logo. Today, there is no longer a fruit and vegetable market at covent garden, but you can still see pineapples as part of the architecture.

Around 1700, workers at the market often went to a pub called the Lamb and Flag to drink beer or gin after work. (It wasn't safe to drink water!) They sometimes saw illegal boxing matches there, and for that reason, the pub's nickname was the 'Bucket of Blood'! The pub is still open today. the oldest restaurant in London, Rules, is in covent garden. It has been open since 1798 and serves traditional English food, including pies and puddings.

Covent garden is the only venue in London where buskers and other street performers are allowed to work. A lot of people want to perform there, so there are auditions and only the best artist can perform. Bon Jovi once busked there in front of a very surprised audience! In fact, if you want to spot a celebrity, covent garden is a good place to start. Singer Lily Allen owns a clothes shop there, and if you can't afford the outfits, you can fire them just for a night out!

Potrzebne na zaraz :/
  Odpowiedz
W 17 wieku, Covent Garden był największym i najważniejszym targiem owoców i warzyw w Brytani (Anglii). Stał się pierwszym z rynków oferujących sprzedaż ananasów i jego wizytówką stały się ananasy, on sam zaś z tymi owocami był nierozerwalnie kojarzony. Dziś nie ma już w Covent Gardenna rynku owoców i warzyw, ale nadal można zobaczyć ananasy jako część architektury tego miejsca.

Około 1700 roku, pracownicy z targu często chodzili do pubu o nazwie "Jagnie i Flaga" by napić się piwa lub ginu po pracy. (Niebezpiecznie było pić wodę) Odbywały się tam nielegalne walki bokserskie i stąd pochodzi nazwa pubu "Wiadro Krwi"!Pub otwarty jest po dzień dzisiejszy. Najstarsza restauracja w Londynie także znajduje się Covent Garden. Otwarto ją w 1798 roku. Serwuje tradycyjne dania kuchni angielskiej, w tym ciasta i desery.

Covent Garden jest jedynym miejscem w Londynie, w którym uliczni bardowie, trubadurzy i inni artyści uliczni mogą pracować.Aby jednak tam prezentować swoją twórczość trzeba przejść specjalne przesłuchanie - publiczność jest bardzo wymagająca. Bon Jovi dawał tam występ przed bardzo zaskoczony publicznością! W rzeczywistości, jeśli chcesz odwiedzać gwiazdy, Covent Garden to dobre miejsce, aby rozpocząć. Piosenkarka Lily Allen jest właścicielem sklepu odzieżowego w tamtym miejscu, a jeśli nie możesz pozwolić sobie na kreacje, i ostatnich słów nie rozumiem :( you can fire them just for a night out! - coś możesz zrobić ale nie wiem co :( buskers - też nie jestem pewny tłumaczenia - dla mnie to bard, grajek, kabotyn, nie mam pojęcia co wam w szkole mówili
  Odpowiedz
synonim11 napisał(a):you can fire them just for a night out!
...możesz wypożyczyć/wynająć je tylko na wieczór! :)

(Podejrzewam, że zamiast "fire" miało być "hire".)
  Odpowiedz
hehe kobieca intuicja :)
  Odpowiedz
Mam kolejny problem z anglikiem :( Jeśli moglibyście napisać mi 8 pytań do poniższego tekstu był bym bardzo wdzięczny:

[Obrazek: 2012-11-2_xnqqrsr.jpg]

Proszę bardzo mi zależy na czasie :(

Kto mi to zrobi dobrze dam 5.000 PKT!
  Odpowiedz
1) In what year was put up for sale town of Albert?
2) Where is the town of Albert?
3) What web portal brokered the sale of City of Albert?
4) What's in the City of Albert?
5) From what country the buyer came from small towns Albert?
6) How much the buyer paid for the City of Albert City?
7) Who lives in the town of Albert?
8) Why was designed to sell "ghost town"?
  Odpowiedz