Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Aplikacja do nauki języków
Hej! Czasy, kiedy jedynym źródłem nauki języków obcych były podręczniki i prywatne korepetycje odeszły do lamusa juz dawno temu, wraz z nadejściem ery Internetu, jednak z roku na rok, metody kształcenia stają się coraz łatwiejsze, stąd moje pytanie do Was - Czy używacie do nauki jakichś aplikacji na smartfona? W Sklepie Play, jak i AppStore jest tego multum. Może macie swoje ulubione?

Osobiście przerabialem kilka "Apek", jedną polubilem szczególnie i używam jej na codzień. Memorise, bo tak sie zwie, skupia się na słowach i zwrotach, wraz z systemem powtórek. Muszę przyznać, że jestem miło zaskoczony skutecznością tego typu aplikacji. 

Jestem ciekaw Waszych doświadczeń w tym temacie :) Może znacie lepsze wersje? :)
  Odpowiedz
Szczerze, to przychodzi taki etap, że aplikacje przestają być efektywne. Dobre dla początkującego w nauce danego języka, ale potem już te efekty są znikome. Ja tam zawsze wolałem oglądać filmy i seriale z napisami, lepszy dźwięk no i z czasem człowiek się uczy, poznaje gramatykę i nowe słowa, wyrabia się intuicja językowa. Nie ukrywajmy też, że trzeba mówić, można dobrze ze słuchu rozumieć, ale mowa to zupełnie co innego, trzeba rozmawiać.
  Odpowiedz
Ja nigdy nie używałem takich aplikacji, bo nie potrzebowałem. Książki, które miałem spokojnie mi wystarczyły.
  Odpowiedz