Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Artykuły o niezwykłych wyczynach
Jako nowy mam nadzieję że wybrałem dobry dział. Poszukuję różnych artykułów o niezwykłych wyczynach tych bardziej spektakularnych jak skok ze stratosfery, skok bez spadochronu czy zdobycie everestu jaki tych mniej przepłynięcie kanału la machne itp. Chociaż każda taki wyczyn to szacun. Tematy o jazdach na BMX czy na deskorolce itp. to nie interesują mnie. Szukałem w googlach w różnych formach, ale nie znalazłem interesujących mnie rzeczy.
  Odpowiedz
Nie bardzo rozumiem, napisałeś, że szukałeś w Google, a wspomniane przez Ciebie wyczyny są opisywane niemal wszędzie. Jeśli szukasz czegoś nietypowego, to należałoby o tym wspomnieć, bo wspinaczka na Everest może i jest niezwykła, to jednak trochę ludzi, którzy się na niego wspięli było i czytanie o tym faktycznie jest nudne.
To może nie artykuł, ale z pewnością ciekawe i na pewno niezwykłe. Cokolwiek planujesz z tym zrobić, czy po prostu chcesz to przeczytać, bo Cię to ciekawi, ten film dokumentalny na pewno jest spoko.

https://www.youtube.com/watch?v=Ozbhi-58398
  Odpowiedz
Ciekawe i to bardzo
  Odpowiedz
Był w Polsce facet, który przepłynął Wisłę canoe. Aleksander Doba i jego oceaniczne wyprawy kajakiem. JakTo Daleko czyli Tomek Jakimiuk i jego autostopowe wyprawy- Meksyk i Ameryka Południowa, Mongolia i Chiny, autostopem i jachtostopem z Podlasia, czyli jak za 5 stów zwiedzić kawał świata. Podróze na Fazie, czyli Faza i jego autostopowe podróże. Michalina Isaakowa, która na początku 1900 roku pojechała do Parany realizować testament męża i przy okazji została entomologiem i opisała szereg gatunków.

Historia Charlesa Goodyear'a- typ, który wynalazł gumę i nadal umarł jako biedak. Chociaż od jego nazwiska nazwę wzięła znana firma oponiarska. ;)

O zdobyciu Mount Everestu jak i kilku innych "znanych" gór pięknie pisze i fajnie opowiada Monika Witkowska.

Przemysław Szapar i jego kompan- prawdopodobnie najszybsze przejście po zamarzniętym Bajkale.

Mogę tak wymieniać i wymieniać. :P Mam nadzieję, że coś Ci przypadnie do gustu.
  Odpowiedz
Przypadło a Faze to akurat znam :P
  Odpowiedz
(17.11.2016, 20:08)tajwan napisał(a): Przypadło a Faze to akurat znam :P

O autostopie mogę opowiadać długo i ze szczegółami. :P
  Odpowiedz
Ciężko znaleźć coś w takiej tematyce
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości