Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Atak nożem za zakup piwa.
Krótki film dla tych, którzy są za przyjmowaniem "uchodźców" do Europy.
  Odpowiedz
Jeżeli uchodźcy przekroczą polską granicę masowo, to nie będzie już bezpieczeńsstwa. Za każdym razem gdy wyjdę z domu to albo z kosą, albo pozwolenie na broń.. Innej opcji nie widzę. Nie zamierzam skończyć jak ci głupcy z zachodniej granicy.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Jak by przyjechali i doszło do jednego incydentu, który rozdmuchały by media, bo jakiś Polak stracił życie, to ludzie zlokalizowaliby miejsca ich zgromadzenia i uchodźcy zaczęliby znikać. Jeden po drugim pobici wynosiliby się z naszego kraju. Szkoda tylko kebabów, które by przy okazji spłonęły, w końcu tam ludzie normalni pracują i nawet nie próbują wypowiadać słowa islam, bo by klienci nie przychodzili, wiec mają jeszcze naszą tolerancję.

Na wideo nie wiadomo, czy to uchodźca, czy zwykły "obywatel" wyznający "religię pokoju", dla mnie bez różnicy, żadnego nie chcę tutaj w kraju, nie ta kultura.
  Odpowiedz
Kolejne ataki terrorystyczne.

W Londynie furgonetka kolejny raz wjechała w przechodniów, w Turynie podczas wczorajszego finału fałszywy, ludzie w panice tratowali się.

Jestem wdzięczny za to, że przynajmniej dzieciństwo miałem szczęście przeżyć w spokojnych czasach.

Martwię się trochę o innych, którzy zdają się być do reszty pochłonięci przez iluzję bezpiecznej Europy, bo sam chyba czuję się gotowy na ewentualne zakłócenie tego spokoju. Za jedną granicą wojna, przez drugą właśnie przejechali pierwsi uchodźcy i zamieszkali gdzieś niedaleko.
"Bądź dobrej myśli, bo po co być złej" - Stanisław Lem.
  Odpowiedz
O tym właśnie Paweł mówię.
(04.06.2017, 15:00)Swordancer napisał(a): Jak by przyjechali i doszło do jednego incydentu, który rozdmuchały by media, bo jakiś Polak stracił życie, to ludzie zlokalizowaliby miejsca ich zgromadzenia i uchodźcy zaczęliby znikać. Jeden po drugim pobici wynosiliby się z naszego kraju.
Pssst media by tego nie rozdmuchały, tak samo jak tuszują wiele spraw związanych z ciapatymi.
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz
Ja chciałem wyjechać sobie na stałe za granicę kiedyś, ale teraz widzę, że na pewno nie będę próbował tego w Europie, ob nie ma gdzie. Lepiej na drugą stronę globu, albo zostać w bezpiecznym, aczkolwiek cebulowym kraju.
  Odpowiedz
Trzeba być tolerancyjnym ale ostrożnym szczerze po tym filmie sam sie wiem co myśleć
  Odpowiedz
Mnie już takie obrazy po prostu nie dziwią. Co chwilę gdzieś podobne akcje się dzieją. Kiedy o tym myślę to coraz bardziej przekonuję się do Wojsk Obrony Terytorialnej - mam nieodparte wrażenia, że pewnego dnia będą one zwyczajnie potrzebne, ze względu na tego typu sytuacje.

No i jedno jest wiadome - kiedy zacznie się to dziać u nas, to na pewno nie będziemy tak bierni jak pozostałe nacje.
  Odpowiedz
Przede wszystkim trzeba odróżnić uchodźcę od emigranta/imigranta.

Druga sprawa - wojska terytorialne to dobry pomysł, ale trzeba zacząć od lepszej i bardziej praktycznej edukacji młodzieży w zakresie wojskowości, do tego powinna być rozwijana świadomość patriotyczno-obronna wśród społeczeństwa, następnie należy zmodyfikować prawo i m.in. ułatwić dostęp do broni. Zaostrzyć prawo karne. Trudne czasy wymagają trudnych, aczkolwiek niezbędnych decyzji. W innym wypadku będziemy mieć chaos jak w WB, Francji i Niemczech.

Wojna religijno-cywilizacyjna puka do bram Europy. Co bystrzejsi oraz bardziej poinformowani w temacie ostrzegali ludzi w internecie już blisko 10 lat temu. ;)
Już teraz mamy zamachy odwetowe, agresja i nienawiść będą tylko narastać. A dlaczego tak będzie? Bo coraz więcej ludzi poczuje na własnej skórze, że rządy/policja/służby specjalne państw w tych sprawach są bezradne. A bezradność popycha ludzi do walki o życie swoje/swoich rodzin.
  Odpowiedz