Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Banknot 500 zł - jak wam się podoba?
[Obrazek: OZXu32Q.jpg]

[Obrazek: 53ueOxS.jpg]

Jestem ciekaw jak Wam się podoba banknot o nominale 500 zł, który jest dostępny w obiegu od 10 lutego tego roku. Na banknocie znajduje się wizerunek króla Jana III Sobieskiego. Moim zdaniem jest spoko, chociaż ten różowy... 

Zgadnijcie, co robią janusze biznesu z tymi banknotami na Allegro... jprdl... Tak! Zgadliście, sprzedają je za więcej niż widnieje w nominale! Haha
  Odpowiedz
Z wyglądu nawet ładny, dobrze wyglądają też zabezpieczenia.

Można nim potrollować sprzedawców. Jesli nie chcą przyjąc, bo "my nie przyjmujemy banknotów 500zł", to należy rozkręcić niezłą aferę w sklepie :D

Sprzedawca nie ma prawa odmówić przyjęcia takiego banknotu.
[Obrazek: 5adb8ad7563c0c37fe25a7a53b1fa75d.jpeg]

Tak jak na tym filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=QH1kwJOHbpg&feature=youtu.be&t=7m58s

Odpowiedz
Przepis, przepisem, trzeba trochę zdrowego rozsądku.
Banknot 200zł, 22 lata temu został wypuszczony, minimalna pensja wynosiła 200,50zł, brutto w dodatku wtedy. Nie będzie źle, zawsze ktoś się znajdzie co będzie chciał nim zapłacić, ale przy 200zł problem nie jest przecież tak wiele mniejszy.
  Odpowiedz
Banknot jak banknot, może być. Grunt, żeby nie pozwolić aby w sklepie robili problemy, bo później może być kłopot z rozmienieniem tego banknotu.
  Odpowiedz
Bo ja wiem czy to jest potrzebne...
  Odpowiedz
No nie uważam, żeby był jakoś wybitnie nam potrzebny, ale ja z kolei i nie lubię mieć wypchanego portfela, bo niepotrzebnie tylko złodziei kusi- w tym wypadku to dobra opcja. :)
  Odpowiedz
Tyle w temacie - [Obrazek: images?q=tbn:ANd9GcR2wsts0iRD_Oe1wRDBHy1...kYYuK55MnQ]
Życie nie ma ścieżek na skróty.
[Obrazek: 9dLeST2.png]

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości