Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Basen, opcja na upalne dni, czy coś więcej?
Zgadza się, otwarte akweny, plaża, jeziorka, stawy, morze, wszystko jest dobre na upalne dni, ale aby popływać sportowo, myślę, że to właśnie basen jest najlepszą alternatywą. Jedna długość ma 25 metrów (obiekt sportowy), czyli 40 długości = 1km. Gdzieś czytałem, że godzina rekreacyjnego pływania, to ponad 900 spalonych kcal. Ile w tym prawdy, nie wiem, ale jedno jest pewne, w wodzie pracują wszystkie mięśnie, dlatego spalamy krocie niskim kosztem zmęczenia, bez kontuzji i nadwyrężenia. Coś wspaniałego dla osób, które chcą zrzucić zbędny balast ;)
  Odpowiedz
Ja przez wakacje mnie jestem teraz na basenie, bo trwają konserwacje i jest zamknięty. Sauna mnie nie ciągnie, ale popływać lubię.
100 basenów to strasznie dużo robisz jak na taki staż. Mój rekord to 160 w 3 godziny, ale to było z rok temu jak byłem w formie :)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
Nie od razu robiłem po sto, ale teraz ciągnę to od jakiegoś czasu regularnie. Wyrabiam się w 2h z tym, ale wolę rozłożyć sobie zawsze tą setkę na ~3h bardziej rekreacyjnie. Ogólnie to nie jest tak dużo jak się nie pływa na chama. Później sauna i człowiek jak nowy ;)
  Odpowiedz
Przepraszam, to było 120 w 3 godziny, nie 160.
Rozmawiałem właśnie z ojcem i trochę powspominaliśmy. :)
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
  Odpowiedz
No ja właśnie wróciłem parę godzin temu z basenu. Zrobiłem dziś 122 baseny przez 3h, ale sporo czasu przegadałem też z nowymi koleżankami. Ciekaw jestem, ile maxymalnie wyciągnę w te 3h. Zobaczymy :)
  Odpowiedz