Będzie program do masowego chomikowania plików/folderów!
|
25.05.2012, 07:32
Wiecie może kiedy będzie gotowy ten program do chomikowania i opisywania plików, wiem że są to różni autorzy ale może znacie przybliżone daty?
Ech...
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
25.05.2012, 12:40
Mógłbym coś takiego do opisywania plików zrobić, ale skoro ktoś już to robi, to nie widzę powodu żeby zaczynać.
25.05.2012, 12:47
YGeek
Tego do chomikowania trwają testy (wejdź na fejsa autora CMP i będziesz miał aktualne info). O drugim nie wiem. Swordancer - nie do końca. To będzie program do prostego opisywania filmów, o innych plikach nie było mowy. Do opisywania, w sposób o jakim mówiłem wyżej programu chyba nikt nie robi a z pewnością byłbym zainteresowany (i pewnie nie tylko ja).
26.05.2012, 00:32
Tonyviroos robi program do chomikowania, w poniedziałek ma być oficjalna premiera (z tego co wiem od osoby testującej program tonego).
Program do opisywania który robi tonyviroos będzie w dwóch wersjach, automatyczna i oparta na zasadzie generatora kodu, ta druga będzie składać się z pól do wklejania okładki (linka), tytułu, danych technicznych i opisu po czym na tej podstawie będzie generowany kod do wklejenia w opisie wstawki. Automatyczny opisywacz ma sam pobierać opisy i okładki i wklejać opis do wstawek (szablon opisu definiuje użytkownik). Z tego co wiem to ten program od CMPro nie chomikuje folderów tylko same pliki (foldery trzeba zakładać ręcznie na swoim chomiku żeby program zachomikował do niego pliki z innego chomika)
26.05.2012, 21:07
To będzie bez sensu, ponieważ będzie jeden co będzie wysyłać a reszta będzie chomikować
26.05.2012, 21:45
forumdc napisał(a):To będzie bez sensu, ponieważ będzie jeden co będzie wysyłać a reszta będzie chomikować No niestety. Społeczność chomikowa staje się cwana. Jeden uploaduje a drugi kupi sobie program i zbuduje chomika w jedno popołudnie. Taka rzeczywistość
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
27.05.2012, 03:36
Ale komu to zaszkodzi? Nikomu. Ten co wgrywa będzie miał więcej punktów, ten co chomikuje będzie miał ich troszkę. W skali tego, że ściągną od niego 3-7 filmów dziennie za 200 pkt dużo nie zarobi. A jeśli takich będzie 1000-4000 to już będzie 2,5kk pkt dla tego od kogo chomikują - on będzie miał więcej kasy i będzie więcej wgrywał. Wszyscy będą szczęśliwi.
27.05.2012, 08:55
Zgadzam się z tobą Termo, Ludzie wgrywają, opisują, to jest więcej roboty niż zachomikowanie. Owszem rozumiem że niektórzy mają słabe łącze, ale najpierw zachomikują, zarobią trochę pkt i można zamówić upload lub wynająć konto na serwerze na jakiś czas, żeby wgrać swoje pliki. Ale zdecydowana większość ma na chomikuj, tylko albo większość zachomikowanych plików więc taki bot jest dla nich zbawieniem.
Ech...
27.05.2012, 11:03
A pomyśleliście co na to administracja?
Gdyby nie było programów do CHR i PW nie było by kodów do przepisywania... Więc podejrzewam, że jak się kapną , że taki program kopiuje całe foldery to albo wprowadzą ograniczenie co do ilości zachomikowanych plików na dzień albo całkowicie wyłączą opcję zachomikuj, co wcale nie było by korzystne dla nikogo. |