Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Bestialstwo na Ukrainie - mordują psy na EURO 2012
Exclamation 
Wygląda to jak koszmarny sen. Niestety jest to prawda.
[Obrazek: 2950dea093e996b4e64cd710ce16645a,14,0.jpg]
Przed Euro 2012 władze Ukrainy wzięły się za ostateczne rozwiązanie kwestii
bezdomnych psów i kotów. Uznano iż bez tych, wolno żyjących, zwierzaków Euro 2012
wypadnie ładniej w oczach gości z zagranicy.

W ruchu są mobilne krematoria wraz z uzbrojonym kommando.
Złapane zwierzaki są od razu spalane w temperaturze 900 °C .

Taką metodę eksterminacji uznano za tanią i skuteczną.

Protest, rozpoczęty już przez wzburzonych Ukraińców,
szybko został umiędzynarodowiony. Poprzez Facebook dotarł i do Polski.

[Obrazek: Stray-dogs-and-cats-are-killed-by-the-ma...50x399.jpg]

Możemy i my wyrazić swoje oburzenie podpisując petycję:

http://prawoslawnypartyzant.wordpress.co...ie-ludzmi/
http://www.petycje.pl/petycja/5633/stop_..._2012.html
Czytam na forach wyrazy oburzenia barbarzyństwem u naszych wschodnich sąsiadów.
Nie ukrywam, że pierwsze moje słowa niosły więcej emocji niż informacji.
Od przypomnienia skąd rekrutowano personel obozów zagłady,
w kontekście wynalazku jakim jest krematorium na kółkach. Aż po przypomnienie starego
ukraińskiego powiedzenia „жид, лях и собака все вipa однака” i sugestii iż nowe pokolenie rezunów
już ćwiczy na psach ...

Ten tekst, choć krótki był trudny do napisania.

Spróbujmy, z zimną krwią, uprzytomnić władzom Ukrainy iż ich europejskie aspiracje pozostają
w sprzeczności z zaprezentowanym bestialstwem. Tym bardziej, że protestują również ich obywatele.

Podpiszcie petycję. Upowszechniajcie informacje o niej wśród przyjaciół i znajomych.
[Obrazek: pa.jpg?w=483&h=335]
[Obrazek: zwyrodnialcy.jpg?w=199&h=160]
  Odpowiedz
Nareszcie coś postanowili z tym zrobić. Ale w jednym się mylisz, więc wyprowadzę cię z błędu. Mój rodzic pracował wiele lat temu na Ukrainie, przy budowie elektrowni atomowej. Opowiadał nam że co jakiś czas miejscowi urządzają regularne polowania na psy i koty. Najpierw ogłaszali aby ludzie siedzieli w domach i w oznaczonym dniu masa myśliwych wychodziła na ulice i po prostu zabijali bezradne zwierzęta. Tyle że to była jeszcze "Komuna", więc nikt nie miał nic do gadania i rozgłaszać tego też nikt nie miał ochoty. W każdym razie to się odbywało regularnie i całkowicie legalnie.
  Odpowiedz
tungar napisał(a):Tyle że to była jeszcze "Komuna", więc nikt nie miał nic do gadania i rozgłaszać tego też nikt nie miał ochoty.
Całe szczęście, że dziś komuny nie ma.
Takich rzeczy po prostu nie wolno robić. To niehumanitarne i idiotyczne.
Oczywiście podpisuję się pod petycją całą swoją osobą.

Ciekawe czy pomysłodawca tego procederu ma w domu jakieś zwierzę - nie sądzę...
Dla mnie tacy ludzie to odszczepieńcy rasy ludzkiej...
Brak słów...

tungar napisał(a):Nareszcie coś postanowili z tym zrobić.
To jest według Ciebie rozwiązanie?

tungar napisał(a):W każdym razie to się odbywało regularnie i całkowicie legalnie.
Jak widać nic się nie zmieniło... kretynizm.

Apeluję do wszystkich o nagłośnienie tej sprawy na Facebooku, Wykopie i innych
portalach społecznościowych, aby dowiedziało się o tym jak najwięcej osób!
  Odpowiedz
Adminie, odnoszę wrażenie że zostałem źle zrozumiany. "Nareszcie postanowili coś z tym zrobić", odnosi się do procedury mordowania zwierząt. Więc żeby być dobrze zrozumianym, napiszę inaczej. Nareszcie ktoś postanowił skończyć z tym bezlitosnym, a trwającym od wielu lat procederem mordowania bezradnych zwierząt.
  Odpowiedz
Jak można być takim... nie rozumiem tego. Jak bym dopadł takiego człowieka to sam bym go spalił w tym krematorium. Ja jestem w 100% za petycją.
  Odpowiedz
Schronisk tam nie mają czy kasy szkoda, że wolą posuwać się do takich środków.
Ciekawe czy bezdomnych (bo pewnie tacy też są) wsadzą do pieca, bo będą psuć wizerunek Euro 2012.
Swoją drogą coś dużo tam tych bezpańskich psów.
[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Trudno im się nie dziwić skoro świat jest tam na tyle zacofany że władze nie mają skrupułów przy stosowaniu najłatwiejszych możliwych sposobów walki z bezdomnymi zwierzętami.
Widocznie schroniska są za drogie w utrzymaniu a do tego ludzie tam mieszkający nie przejmują się gdy ich zwierzak opuści dom i już nie wróci.

U nas zwierzęta domowe są lubiane i broni się praw zwierząt, u nich nie ma czegoś takiego.

Zwierzęta żywcem nie są kremowane tylko najpierw są usypiane strzałem z karabinu nabojem z dużą zawartością trucizny.
Takie zwierzę nie żyje już przed kremacją więc nie ma mowy o paleniu zwierząt żywcem.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
tungar napisał(a):Adminie, odnoszę wrażenie że zostałem źle zrozumiany.
Zgadza się. Zwracam więc honor.

I jeszcze konferencja:

Ostatnie sekundy tego filmu to jakiś koszmar...
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości