Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Błąd przy dodawaniu plików poprzez ChomikBoxa
Exclamation 
Hej wszystkim! :)
Zgłaszam się ze swoim problemem właśnie do Was, bo nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na moje pytanie. Mam nadzieję, że uda Wam się mi pomóc.
Chodzi o program ChomikBox. Gdy dodaję jakiś plik zaczyna się on wgrywać, ale tylko do pewnego momentu (np.do 80%). Potem proces ustaje, za chwilę zielony pasek cofa się z powrotem, np. do 35%, a po chwili przy wgrywanym pliku pojawia się błąd (czerwony wykrzyknik przy nazwie wrzucanego pliku). Jeśli kliknę "wznów wysyłanie" zaczyna się znów dodawanie pliku od jakichś "środkowych procentów" i za chwilę znów wyskakuje błąd. Po najechaniu kursorem na wykrzyknik pokazuje się: Błąd: 3: E-43: Already uploading, co by oznaczało, że plik się wrzucił na chomikuj.pl jednak go tam nie ma. Jeśli dodaję pliki przez przeglądarkę to nie ma żadnych problemów. Jednak jest to mniej wygodne i dłuższe, dlatego zależy mi na ChomikBoxie.
Pozdrawiam,
BusyLizzie28.
  Odpowiedz
Może masz niestabilne połączenie sieciowe, trafiłaś na badziewny serwer, który zrywa połączenie. Jak masz dynamiczny IP, to spróbuj zrestartować router. Oczywiście podejmij podstawowe kroki, tzn przeinstaluj chomikboxa. Napisz też jak duże pliki wrzucasz i jaką masz prędkość uploadu.
  Odpowiedz
ChomikBoxa przeinstalowałam - nie pomogło. Połączenie mam dobre, pliki mogę wrzucać bez problemu na inne serwery. Wrzucam pliki po 100 parę mb lub 700mg, czasem do 2gb (filmy). Żadne z nich się nie dodają. Choć pliki po 2mb poszły. Prędkość uploadu to od 300 do 400kb/sek.
  Odpowiedz
Spróbuj na wersji beta chomikboxa (http://chomikuj.pl/chomikbox/beta) lub poszukaj starszych. Jeśli twierdzisz, że na inne serwery wszystko się wysyła, to ewidentna wina programu lub być może serwera fizycznego na który pliki trafiają z twojego chomikboxa. W przypadku filmów dość powszechnym problemem są micro uszkodzenia pliku.
  Odpowiedz