Plik CBS
Blue screen skanwane cmd sfc LOGI CBS sprawdzi ktoś?
|
27.01.2014, 22:58
Witam... od pewnego czasu mam ciągle bblue screeny i zrobiłem skanowanie w wierszu poleceń i za chiny nie mogę go ogarnąć... piszę , że pliki są uszkodzone, ale, że reszta w pliku więc sprawdzi ktoś ten plik? Plik tekstowy waży ponad 8MB
Plik CBS Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
27.01.2014, 23:41
Link nie działa.
29.01.2014, 13:27
Pomogę Swordancerowi i też go sprawdzę. Co dwie głowy w końcu to nie jedna i może coś się wyłapie Wieczorem sprawdzę.
Trochę tego jest....
Nie ma sprawy
29.01.2014, 21:59
Stary, rzuciłem na to okiem, bo faktycznie jest tego dużo Powiem że jest trochę tych błędów, ostrzeżeń itp Można łatwiej spróbować. Nie przytoczył byś treści tych bluescreenów, albo screenów porobił?
29.01.2014, 22:18
blue screen system_service_exception
Blue screen cdd.dll Blue screen win32k.sys Tylko te 3 są blue screeny i one raz-3 razy dziennie są A jak jest blue screen z system services exception to niżej pisze cdd.dll (tak jak by 2 w jednym ale nie wiem) Screeny będzie trudno zrobić bo blue screen się pojawia i po chwili resetuje komputer
30.01.2014, 00:26
Sądzę, że trzeba się będzie trochę pobawić przy tym więc napisałem poniżej. Spróbuj to zrobić, ale mówię od razu, że zejdzie się trochę czasu przy tym, więc zaopatrz się w cierpliwość.
Podczas uruchamiania komputera wciśnij F8 i wybierz 'Nie uruchamiaj automatycznie w przypadku awarii'' Powinna tam być taka opcja. Jeśli nie będziesz mógł uruchomić komputera postaraj się go uruchomić w trybie awaryjnym i wykonaj następujące czynności Przeskanowanie Malwarebytes Anti-malware Przeskanowanie Hdtune (zakładka Health) Przeskanowanie programem Memtest Skan z CPU-Z z zakładek CPU oraz memory. Po tym wszystkim daj mi te skany, Zobaczymy co się dzieje z podzespołami Możesz spróbować również przełożyć kości RAM do innych gniazd i sprawdź też je pojedynczo. Bardzo możliwe że to wina którejś Cddll to często problem z pamięcią, lub wina infekcji win32k.sys jest związany ze sterownikami karty graficznej może spróbuj odinstalować sterowniki i sprawdź na innych, nowszych, ale na razie tego nie rób, zobaczymy co się będzie działo po powyższych działaniach. (30.01.2014, 00:26)Monoceros napisał(a): Przeskanowanie Malwarebytes Anti-malware Skan pierwszy ( Malwarebytes Anti-malware) Skan drugi Hdtune (zakładka Health) :
30.01.2014, 13:55
To było po pełnym skanowaniu, tak? nie po szybkim? Jeśli po pełnym to dobrze. Pierwsze 3 trzeba wywalić, zaznacz i usuń je. 4 plik znaleziony to pewnie jakiś crack do gta, bo widać po ścieżce, więc od Ciebie zależy czy go usuniesz. On raczej nie powinien takiego zamieszania zrobić w kompie. Czekam na pozostałe skany, które będą dłuższe
Skany dysku są OK, nie wiem czemu świeci się na żółto ten sektor, bo nie jest aż tak źle, ale nie ma co się tym na razie przejmować. Wartości są OK. Dysk jest w porządku. Trzeba się zająć pamięcią teraz. |