Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Ból brzucha po grypie żołądkowej.
Witam, tydzień temu, w sobotę zaczynała mi się grypa żołądkowa, przeszła gdzieś w środę. Niestety, pozostały mi po niej pewne dolegliwości - ból brzucha i biegunka. Czytałem, i z tego co przeczytałem, wynika, że to nadkwasota i zachwianie flory bakteryjnej. Czytałem również, że aby objawy ustały, wystarczy brać odpowiedni probiotyk. A Wy co sądzicie? Co powinienem w tej sytuacji zrobić, co brać? Bardzo proszę o pomoc.

Nikt nie jest w stanie pomóc? :/

Odpowiedz
Powiedz domownikom aby kupili Ci No-spę. Z tego co słyszałem, pomaga również Coca-Cola ale musi być odgazowana więc odkręć zakrętkę i niech stoi ale nie pij jej zbyt wiele bo efekt może się okazać odwrotny. Dwa-trzy łyki od czasu do czasu i powinno złagodzić objawy.

Ps. Miej pod nosem klozet (nie dosłownie).
  Odpowiedz
No-spa owszem, pomaga, ale trochę, i z tego co właśnie się dowiedziałem, to moje objawy pasują do tego co czytałem, czyli zachwiania flory bakteryjnej. Puki co, zakupię odpowiedni probiotyk, zobaczymy, mam nadzieję, że przejdzie. Ból nie jest bardzo uciążliwy, no, ale przeszkadza.

Odpowiedz
Wymęczyło Ci żołądek i faktycznie flora jelitowa została zachwiana. Kup sobie Biotyk, to prebiotyk i probiotyk w jednym. Daje radę nawet po ostrej kuracji antybiotykami i problemów żołądkowych nie ma ani grama.

No-spa w tym przypadku nie zda za bardzo egzaminu, to lek rozkurczający mięśnie gładkie, czyli żołądek, macica. A Tobie nie jest potrzebne rozluźnienie, tylko naprodukowanie tych bakterii w żołądku, których masz za mało.

Coca-cola i Pepsi również pomaga w przypadku grypy żołądkowej i wszelkiego rodzaju zatruć. Musisz tylko pić mocno gazowaną i nie na pusty żołądek!
  Odpowiedz
Jedni mówią, że niegazowana lepsza - drudzy gazowana. Kinga jak jest z tą Colą?
[Obrazek: jGTeTrj.png]

"Tak młody jak dziś nie będziesz już nigdy. Wykorzystaj to z myślą o Twoim jutrze."

Odpowiedz
Ogólnie chodzi o to, że skład coca-coli i pepsi to taki naturalny lek przeciw problemom żołądkowym, zatruciom itd. Efekt wynika głównie z działania dwutlenku węgla więc chodzi o to, żeby była gazowana. Ta mieszanka rusza żołądek i zmusza go do pracy jednocześnie neutralizując szkodliwe kwasy, wiecie jak reagują niektóre sprzęty w niej zanurzone, tu chodzi o coś podobnego. Wnikliwie nie ma co tego tłumaczyć, ogólnie zasada jest taka, że jak najbardziej wskazana jest.
  Odpowiedz
Objawy grypy ustępują zazwyczaj samoistnie po kilku dniach, ale powinieneś przez czas choroby pozostać w domu i dużo odpoczywać.
Zarówno przy grypie, jak przy przeziębieniu antybiotyki są całkowicie nieskuteczne!
Więc polecam ci Paracetamol na bóle.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. 
  Odpowiedz
  Odpowiedz