C i C++ materiały do nauki.
|
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.03.2017, 22:04
A co myślicie o Szkole Programowania Praty?
Ja obecnie szukam książek o programowaniu w C pod Linuxem. Dorwałem jedną dobrą książkę - Linux. Programowanie w przykładach, ale muszę znaleźć coś innego bo tej nie mogę wypożyczyć. Język ANSI C Książka szczegółowa, aż za bardzo na moje potrzeby pod kolokwia. Wyszło tak, że pisałem sam i googlowałem ewentualnie. Mało mieliśmy czasu i C tak naprawdę tylko liznęliśmy.
19.03.2017, 22:35
(19.03.2017, 22:04)Suicider napisał(a): Ja obecnie szukam książek o programowaniu w C pod Linuxem.A co takiego chciałbyś robić pod Linuxem w C, że potrzebujesz specjalnej książki do pisania w tym języku pod tym systemem? Język C ma to do siebie, że jest bardzo przenośny, jak użyjesz przenośnych bibliotek, to program w C napisany na Windowsie skompilujesz pod Linuxem i vice versa. Jeśli chcesz użyć specjalnych bibliotek tylko dla Linuxa, to po prostu najpierw uczysz się C pod byle jakim system z użyciem dobrej książki, potem jedziesz z dokumentacją do linuxowych bibliotek. (19.03.2017, 22:04)Suicider napisał(a): Język ANSI CChyba jeszcze nie widziałeś na oczy szczegółowej książki do programowania W dodatku całej książki nie musisz przerabiać, możesz poprzestać na rozdziale "struktury", ponieważ dalej książka zawiera opis biblioteki standardowej, unixowego środowiska oraz opis standardu języka(dodatek A) a to Ci raczej nie będzie do czegokolwiek potrzebne. Jednak, jeśli szukasz czegoś krótkiego, to skorzystaj z kursu na Wikibooks do C, do którego link podałem w pierwszym poście. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości