Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

CM Punk odchodzi z WWE!
CM Punk został pretendentem do pasa WWE, pokonując na RAW Alberto del Rio i Reya Mysterio w Falls Count Anywhere Matchu. Po walce Punk ogłosił, że jego kontrakt z WWE wygasa 17 lipca wraz z galą Money in the Bank.
Wyznał, że nawet jeśli zwycięży i zostanie WWE Champion i tak opuści WWE jako mistrz.

[Obrazek: 98687577.jpg]
[Obrazek: Polska_Flaga.gif] piszę poprawnie
"You think you know me..."

Odpowiedz
Z nieoficjalnych źródeł mogę dodać że najprawdopodobniej SM Punk ma już podpisany kontrakt z ojczystą federacją czyli RoH ( Ring of Honor) gdzie będzie kontynuowany jego feud z braćmi Briscoue :D Jak powiedział Jay Briscoue w jednym z wywiadów "Dokopiemy gnojkowi" :D
  Odpowiedz
Szkoda go. Vince traktował go jak traktował to teraz ma - kolejny utalentowany wrestler opuszcza WWE.
Punk już od dawna powinien dostać push. Teraz dopiero mu dają szansę na zdobycie Pasa WWE miesiąc przed odejściem. To nie pierwszy wrestler, który odchodzi przez politykę prowadzoną przez Vinca. Ja mam tylko małą nadzieję, że Punk zdobędzie tytuł WWE Champion'a i postanowi przedłużyć kontrakt.

Odpowiedz
Saibo ale jak CM Punk ma przedłużyć kontrakt skoro ma już podpisany za sprawą Rica Fleira Kontrakt z RoH. No chyba że będzie występował dla dwóch federacji.
  Odpowiedz
Jeśli ma już podpisany z RoH no to po ptokach... Występ w dwóch federacjach jest raczej niemożliwy.

Odpowiedz
Chociaż Przykład Evana Bourna walczył równocześnie dla dwóch federacji , WWE i CMLL w tej drugiej federacji był nawet przez pewien czas mistrzem. Wiec moćna walczyć w dwóch federacjach.

A co do samego CM Punka to nawet dobrze że wraca do korzeni bo defakto WWE nigdy nie pozwoliło mu na pokazanie nawet 50% swojej techniki, Punk kiedy walczył w RoH to był jednym z najlepszych technicznych zawodników w federacji.

Zresztą podobnie jest z Sin Carą WWE nie daje mu się rozwinąć i pokazać na co go naprawdę stać - takich przykładów mógłbym wyliczać w setkach przypadków.
  Odpowiedz
Dokładnie. W RoH będzie na pewno docenianym zapaśnikiem, ale to i tak za mały format dla niego.
Kaval, MVP, Batista to niektórzy wrestlerzy co odeszli z WWE z tego samego powodu co CM Punk. Dalej się promuje Johna Cene czy Randy'iego Ortona tylko nie wiem po co... Jak tak dalej pójdzie to oni sami będą miedzy sobą walczyć, zresztą już teraz zwłaszcza ten pierwszy jest wygwizdywany przez fanów.

Odpowiedz
Dziwie się jedynie Kavalowi i MVPiemu że odeszli, w Przypadku Kawala to była dla niego bardzo duża szansa pokazania się przed największą publicznością, Co do MVPiego to mam z lekksza mieszane uczucia chociaż go bardzo lubię to powinien spróbować sił w TNA gdzie będzie miał szansę na pokazanie prawdziwego siebie :) Wracając do Kavala to osobiście jak leciał NXT z jego udziałem to co tydzień leciał głosik na niego - widziałem go jako wspaniałego technicznego przeciwnika dla Reya Mysterio lub Evana Bourna :)
  Odpowiedz
Z tego co przeczytałem na jednym z serwisów o wrestlingu całe to odejście Punka z WWE może okazać się jedynie storyline'em. Poniżej zacytowany news.

Cytat:
Na ostatnim RAW, CM Punk został nowym pretendentem do walki o pas mistrza WWE z Johnem Ceną, która odbędzie się 17 lipca podczas gali Money In The Bank w Chicago. Po wygranej walce o miano pretendenta do tytułu, Punk wygłosił promo, w którym oświadczył, że dokładnie w tym dniu, w którym odbędzie się gala w jego rodzinnym mieście, wygaśnie jego kontrakt z WWE i zamierza opuścić organizację...z pasem mistrzowskim. Zamiar ten Punk potwierdził również na Twitterze twierdząc, że decyzję o odejściu z WWE podjął już na początku tego roku.
Na chwilą obecną wszystko jednak wskazuje na to, iż jest to zaplanowany storyline, w którym Punk w przypadku zwycięstwa na Money In The Bank będzie groził opuszczeniem federacji z pasem mistrzowskim. Punk w ostatnich tygodniach otrzymał spory push, pokonując kolejno Johna Cenę i Reya Mysterio, zatem można mieć spore wątpliwości, czy writerzy pushowaliby gwiazdę, która za kilka tygodni miałaby ich pożegnać. Najprawdopodobniej kontrakt zostanie więc przedłużony po lipcowej gali, a creative team przedłuży angle, w którym CM Punk (przynajmniej na jakiś czas) utrzyma pozycję main eventera. Feud z Johnem Ceną ma potrwać do SummerSlam.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości