Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!


Carpaccio z polędwicy wołowej
#1
[Obrazek: carpaciojpg.jpg]
Składniki:
60 dag polędwicy wołowej,
2 łyżki pieprzu czarnego ziarnistego
1 szczypta soli

Pieprz utłuc niezbyt drobno w moździerzu. Polędwicę lekko posolić, obtoczyć w pieprzu,
zawinąć w folię aluminiową i włożyć na noc do zamrażarki. Następnie pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki (jak opłatek). Podawać na przystawkę, polane lekko oliwą z oliwek lub majonezem i posypaną kaparami.

  Odpowiedz
#2
Mniam mniam... kocham tą przystawkę... Może niektórych zrazi surowa polędwica wołowa, ale naprawdę niebo w gębie... do tego odrobina czosnku i carpaccio pycha.
  Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości