Odjechani.com.pl

Pełna wersja: Carpaccio z polędwicy wołowej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.

Kucharek

[Obrazek: carpaciojpg.jpg]
Składniki:
60 dag polędwicy wołowej,
2 łyżki pieprzu czarnego ziarnistego
1 szczypta soli

Pieprz utłuc niezbyt drobno w moździerzu. Polędwicę lekko posolić, obtoczyć w pieprzu,
zawinąć w folię aluminiową i włożyć na noc do zamrażarki. Następnie pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki (jak opłatek). Podawać na przystawkę, polane lekko oliwą z oliwek lub majonezem i posypaną kaparami.

Mniam mniam... kocham tą przystawkę... Może niektórych zrazi surowa polędwica wołowa, ale naprawdę niebo w gębie... do tego odrobina czosnku i carpaccio pycha.