Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

ChomikBox buforuje się non-stop przy logowaniu.
WITAM forumowiczów "Odjechani.com.pl"
Dzisiaj chciałem przesłać kilka plików na moje konto chomikuj i po pobraniu ChomikBox nie mogę przejść przez procedurę logowania bo po wpisaniu poprawnych danych ChomikBox próbuje się połączyć z moim kontem ale nic z tego nie wychodzi.
W pasku zadań ikona ChomikBox wygląda jak radar który szuka połączenia ale nie możne go znaleźć, tak jak by nie mógł się połączyć z z serwerem. 
Czy u Was też tak sytuacja wygląda bo możne to jakieś problemy techniczne.
Mój system to Windows 10 (64).
Z góry dziękuje za pomoc.
  Odpowiedz
Na początku upewnij się czy dane logowanie są poprawne. Jeśli tak, to zobacz czy zapora sieciowa systemu lub antywirus nie blokuje połączenia programu z siecią. Jeśli komputer masz podpięty do sieci w pracy, to może być też blokada na zewnętrznym firewallu.
  Odpowiedz
Dzięki "amb00" za pomoc.
Już chyba wiem o co chodzi.
Mieszkam we Francji i od dłuższego czasu bez VPN chomik się nie otwiera więc stosuje rozszerzenia w przeglądarce takie jak 'Hola Free VPN" czy Operę która ma wbudowaną opcję VPN.
Żeby przerzucić plik z PC-ta do chomika już rozszerzenie w przeglądarce chyba nie wystarczy i będę musiał zainstalować na komputerze jakiś program typu "CyberGhost"
Mam nadzieję że to pomoże, jak zainstaluje taki program to odpiszę czy pomogło.
  Odpowiedz