Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Prędkość pobierania - chomikbox
Moja prędkość internetu to ok 6 mb/s. 
A jak pobieram pliki z chomikbox nie przekracza prędkości 240 kb/s. Nie mam ustawionego limitu, a w innych programach (np. utorrent) pobiera się z pełną mocą... 
Aż tak są przeciążone serwery? Serwis ustawił jakiś limit? A może szybciej będzie się pobierać jak wykupie ChomikManiac?

[Obrazek: 111285786] [Obrazek: adad-1436092874.png]
                                                                                                                                         Tutaj nawet do 200 kb/s nie doszło...
Dodam tylko że jest tak już jakiś tydzień...
  Odpowiedz
Nie ma różnicy. Chomikuj nie ma limitów prędkości, choć ostatnio rzeczywiście serwis trochę podupada. Też mi się wolno uploaduje :/
Niedostępny
  Odpowiedz
Nie martw się, to normalne. Zawsze chomikbox znacznie zwalnia prędkość i tak już niestety jest. W moim przypadku przy internecie 25mb/s (download) miałem upload na chomikboxie do 200kb/s. Teraz, gdy mam internet 60mb/s (download) i 3mb/s (upload) mam na boxie tylko 500-700kb/s uploadu, co mi i tak wystarcza. Tego ograniczenia niestety nie da się zdjąć, bo jest to wina programu.

Odpowiedz
A są jakieś inne programy do pobierania z chomika?
Co powiecie o INTERNET DOWNLOAD MANAGER?
  Odpowiedz
No raczej, że IDM :)
Instaluj czym prędzej piracie Haha
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz
  Odpowiedz

Odpowiedz
Człowieku to tak jak byś podał przyśpieszenie w dżulach [J]! kb a kB to całkowicie inne jednostki! Chyba sam widzisz jakie różne wyniki wychodzą. 

Na fizyce nie uczyli o jednostkach? 

I ciągle nie odpowiedziałeś na moje pytanie... Jakie są prawidłowe wartości?

Jak tak pieprzysz z jednostkami to niby skąd mamy wiedzieć "co autor miał na myśli"

Cytat:W moim przypadku przy internecie 25mb/s (download) miałem upload na chomikboxie do 200kb/s.

Co ma ***** do twarogu?

Proszę cię przeczytaj następnym razem co piszesz. 

Jeśli nie rozumiesz moich wcześniejszych objaśnień to tylko i wyłącznie ci współczuję. Znając życie nie poświęciłeś nawet 5 minut aby to zrozumieć. To teraz wyobraź sobie że ja poświęciłem pół godziny na zrozumienie twojego bełkotu.

Przeczytaj to jeszcze raz: 

Cytat:Po 20 minutach intensywnego myślenia zrozumiałem to zdanie. A sens jest taki: 

Normalnie powinien upploadować 3mb/s = 3072kb/s (więc między 2600 a 3000), a uploaduje 500-700kb/s

Cytat:A co jeśli Robotox podał te 500-700 xx/s jako kB/s?

700kB/s = 5.46 mb/s = 0.68 mB/s
500kB/s = 3.90 mb/s = 0.48mB/s

Jeśli twój up jest pokazywany w kb/s to współczuję, natomiast jeśli w kB/s to masz internet szybszy niż na umowie.
  Odpowiedz
[Obrazek: aG8bM6P.png]

Odpowiedz

Odpowiedz