Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Chomikowe rozmowy - teoria
Drodzy Forumowicze wczoraj postanowiłem wyłączyć Chomikowe Rozmowy na swoim chomiku ... dzisiaj ok. godz. 19.30 postanowiłem włączyć i zobaczyć czy są nadal puste ... jednak okazuję się że nie były czyste jak zostawiłem przed wyłączeniem. Była masa reklam w godzinach wyłączonego dostępu do Chomikowych Rozmów. Moja zdanie jest takie iż były to tylko osoby korzystające z Bota - program automatycznie dodał... bo jak mają wkleić reklamę gdy nie ma Chomikowych Rozmów... ? Czy podzielacie razem ze mną tą teorię ... ?
  Odpowiedz
Karolek coś w tym jest. Ciekawe tylko jak to działa przydałoby się napisać do administracji chomika o zabranie zdania na ten temat :)
  Odpowiedz
Boty które testowałem wyświetlały błąd podczas próby dodania reklamy na chomiku który ma wyłączone rozmowy.
Niestety testy te przeprowadzałem ponad 2 miesiące temu i nie wiem czy do tej pory nie pojawił się jakiś nowy bot.
Teoretycznie nawet bot nie powinien dodać reklamy do chomikowych rozmów jeśli są wyłączone, podczas próby uzyskania dostępu do chr powinien wyskoczyć błąd 403 i nawet bot tego nie obejdzie.
  Odpowiedz
Tak z czystej ciekawości włączyłem na powrót Chomikowe Rozmowy i ku mojemu zdziwieniu pojawiło się 10 reklam z czego 5 to reklamy wielkiego formatu.
Nawet okazało się że kilku naszych forumowiczów wysłało mi reklamę gdy Chomikowe Rozmowy były wyłączone.
Pierwsza reklama jest z 7 maja 2011 a ostatnia z 23 lipca 2011.

Nie wiem co jest grane - lista nie jest pusta.
Nie rozmawiam za pomocą czatu i PW.
  Odpowiedz
Napisałem do administracji chomikuj w tej sprawie i jestem ciekaw co mi odpiszą.
Mają lukę w rozmowach i nawet jak są wyłączone to można wysłać reklamy, wcześniej tej luki nie było więc pewnie po jakimś "ulepszeniu" się im wkradł błąd pozwalający na spamowanie wyłączonych rozmów.
  Odpowiedz
Nie zauważyłem żeby się dało, ale z chomikowych rozmów zrobił się chomikowy spam i reklamy
[Obrazek: Nwc7AWP.png]
Sygnatura wykonana przez: Rafal07000
  Odpowiedz
zgadzam się z innymi chomikami ... faktycznie po wyłączeniu chomikowych rozmówek reklamy dalej się aktualizują (pojawiają sie nowe) choć w teorii skrypt odpowiedzialny za wysyłanie chomikowych rozmówek nie powinien działać .. ciekawe co odpisze administracja ..
  Odpowiedz
(27.07.2011, 22:33)daw13 napisał(a): Nie zauważyłem żeby się dało, ale z chomikowych rozmów zrobił się chomikowy spam i reklamy

Witam
Nie ma się co dziwić że jak napisałeś kolego robi się chomikowy spam i same reklamy a gdzie chomiki mają się reklamować jak nie w chomikowych rozmowach a jak mówią reklama dźwignią handlu czyli reklamując się masz efekty większą liczbę wejść do siebie i pobrań .
Pozdrawiam
  Odpowiedz
Tonyviroos i jak z odpowiedzią administracji????
Otrzymałeś jakąś w ogóle?
Przyłącz się do Akcji zgłoś posta!
  Odpowiedz
Podziękowali za zgłoszenie i na tym się skończyło, na kolejną wiadomość w której pytałem czy podjęli już jakieś kroki w tej sprawie nie otrzymałem żadnej wiadomości.
  Odpowiedz