Blokady się nie boję więc chyba spadnę z krzesła jak tę paczkę zablokują.
Teraz pytanie...
Czy wam tez przychodzą dziwaczne zgłoszenia naruszeń regulaminu bądź praw autorskich?
Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!
Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!
Chomikuj blokuje dziwne pliki
|
19.09.2012, 14:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2012, 14:41 przez Swordancer.)
Długo nie logowałem się na chomika, bo długo nie zaglądałem do sieci. Okazuje się że nudzący się użytkownicy nie próżnowali i zablokowali mi kilka plików. Wszystko było by ok, ale trzeba być wyjątkowym specem, aby zaakceptować zgłoszenie o naruszeniu praw autorskich plików takich jak crack, czy program do hakowania WI-FI napisany przez anonimowego autora. Hmm ktoś tu chyba nie przeczytał nawet do końca zgłoszenia bo jak się okazuje w cracku poprawnie prawa zostały przypisane EA, chociaż sama gra wciąż stoi i w paczce ma tego samego cracka, to już w drugim zgłoszeniu prawa przysługują firmie WTF . Z ciekawości wkleiłem na chomika paczkę ze zdjęciami misiów pluszowych z wyszukiwarki google i sam zgłosiłem plik jako że prawa należą do słynnego fotografa Francesco Niemamnieo reprezentowanego przez APLPA (Association pour les photographes aveugles), jeśli tłumacz mi to dobrze przetłumaczył, to jest to Stowarzyszenie niewidomych fotografów. Ciekawe, czy zgłoszenie zostanie zaakceptowane i plik zostanie zablokowany. Zgłoszenie poszło z francuskiego IP, zobaczymy czy sie uda
Blokady się nie boję więc chyba spadnę z krzesła jak tę paczkę zablokują. Teraz pytanie... Czy wam tez przychodzą dziwaczne zgłoszenia naruszeń regulaminu bądź praw autorskich? Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
19.09.2012, 14:24
(19.09.2012, 14:20)swordancer napisał(a): Długo nie logowałem się na chomika, bo długo nie zaglądałem do sieci. Okazuje się że nudzący się użytkownicy nie próżnowali i zablokowali mi kilka plików. Wszystko było by ok, ale trzeba być wyjątkowym specem, aby zaakceptować zgłoszenie o naruszeniu praw autorskich plików takich jak crack, czy program do hakowania WI-FI napisany przez anonimowego autora. Hmm ktoś tu chyba nie przeczytał nawet do końca zgłoszenia bo jak się okazuje w cracku poprawnie prawa zostały przypisane EA, chociaż sama gra wciąż stoi i w paczce ma tego samego cracka, to już w drugim zgłoszeniu prawa przysługują firmie WTF . Z ciekawości wkleiłem na chomika paczkę ze zdjęciami misiów pluszowych z wyszukiwarki google i sam zgłosiłem plik jako że prawa należą do słynnego fotografa Francesco Niemamnieo reprezentowanego przez APLPA (Association pour les photographes aveugles) jeśli tłumacz mi to dobrze przetłumaczył to jest to Stowarzyszenie niewidomych fotografów. Ciekawe czy zgłoszenie zostanie zaakceptowane i plik zostanie zablokowany. Zgłoszenie poszło z francuskiego IP, zobaczymy czy sie uda Chomikuj jest nadgorliwe teraz po prostu. Jak to mówią nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Smutne to trochę,że byle kto kogoś zgłosi a oni od razu to wykasują . tak przynajmniej wynika z tego co napisałeś.
Oh, I’m not afraid to die for the other kind of love
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death
19.09.2012, 14:39
Niestety tak jest i warto mieć ważne pliki w ukrytych i zabezpieczonych folderach, bo nudzących się nie brakuje. Niektórzy zgłaszają pliki tylko dlatego, że zostały pobrane z ich chomika i uploadowane na innego, a robią z czystej zazdrości myśląc, że mają jakieś pirackie prawa. Śmieszne, ale prawdziwe niestety.
19.09.2012, 14:44
Prawo do filmu mają tylko producenci,twórcy anie przypadkowe osoby w necie. Najlepiej załóż sobie na chomika ,foldery hasło i podawaj ludziom na pw wtedy nic Ci nie będą blokować
Take me to church I'll worship like a dog at the shrine of your lies I'll tell you my sins and you can sharpen your knife Offer me that deathless death
19.09.2012, 14:54
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.09.2012, 14:55 przez Swordancer.)
Foldery są indeksowane w wyszukiwarkach i zabezpieczone praktycznie nie mają szans trafić na pierwszą stronę Google, więc jeśli chcę mieć 10000 pkt dziennie, to nie mogę zakładać hasła, bo 90% internautów omija takie foldery, a nie pyta o hasło. Z resztą wiszą mi blokowane pliki. Nie jest tego wiele, a i mimo tego że od 3 miesięcy nie wrzuciłem nic nowego to dalej leci tyle samo punktów co zwykle. Jednak nie odbiegając od tematu wątku, który dotyczy dziwacznych zgłoszeń to chciałbym poczytać i dowiedzieć się czy tylko ja mam takiego pecha do zgłoszeń, czy inni również padają ofiara tzw. "noobów".
19.09.2012, 14:58
To pozostaje tylko wytrzymać to i może być jeszcze gorzej. Ja dawniej miałam chomika otwartego a teraz przez te prawa autorskie wolę sobie nie robić siana i wolę odżałować tą kasę niż potem w razie jakiś praw nie być pozwaną na jakąś niebagatelną sumę.
19.09.2012, 21:07
Zdaje się, że ten przypadek także pasuje do tego wątku -> KLIK
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam |