Chomikuj coraz bardziej utrudnia reklamowanie?
|
||
Odjechani.com.pl, to bardzo przyjazne forum wielotematyczne. Zapraszamy do darmowej rejestracji! Kliknij "rejestracja" i...
15.06.2012, 21:45
Czy wy też macie co chwilę kody do przepisywania ?
Wczoraj rano miałem kod co 10 wiadomości , popołudniu co 2 !! Dzisiaj rano mam co 5 wiadomości co oni robią !! Czy wy też tak macie?? Za co niby mam przepisywać co 5 wiadomości kod skoro nie używam cmpro... A to jest na prawdę męczące. Dodam, że mam tak na każdym koncie, nawet na nowo utworzonym...
15.06.2012, 22:10
Chomikowe rozmowy miały mieć inne zastosowanie, to zabezpieczenie i tak jest słabe jeżeli ludzie mają przestać używać botów.
System nie rozróżni bota od człowieka który wysyła np. 20 reklam na minute.
16.06.2012, 13:28
Jak chcieli by, żeby boty nie były używane, to mogli by delikatnie zmienić stronę tak, że nie było by to możliwe. Większość botów działa przy wykorzystaniu przeglądarki wyszukując na stronie identyfikatora pola tekstowego gdzie wpisuje się wiadomość i nazwy klasy przycisku wysyłania. Wystarczyło by zmienić identyfikatory i nazwę klasy, a boty od tak przestały by działać. Taka aktualizacja co miesiąc pozbyła by się botów. Dodatkowo wystarczy proste działanie matematyczny w obrazku np. 2 + 7 co każdą wiadomość i boty leżą.
16.06.2012, 14:36
swordancer napisał(a):Dodatkowo wystarczy proste działanie matematyczny w obrazku np. 2 + 7 co każdą wiadomość i boty leżą.W przypadku CMPro to nic nie da bo captche zawsze można wpisywać ręcznie. Ja kod mam co 20 wpisów
Sukces nigdy nie jest ostateczny. Porażka nigdy nie jest totalna. Liczy się tylko odwaga.
Strona z tapetami na pulpit - polecam
16.06.2012, 15:05
Mogli by np, dać coś takiego, że zamiast coś wpisywać to by dali 4 obrazki
Np. Dom Samolot Rower Głowa I na górze napis Wybierz Rower
16.06.2012, 16:01
(16.06.2012, 15:05)Karrts napisał(a): Mogli by np, dać coś takiego, że zamiast coś wpisywać to by dali 4 obrazki I jak miałoby to pomóc rozwiązać problem?
Używaj przycisku rozważnie!!! Zamiast pisać post pod postem użyj przycisku ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмş
16.06.2012, 16:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2012, 16:49 przez Swordancer.)
Cytat:W przypadku CMPro to nic nie da bo captche zawsze można wpisywać ręcznie.Jak to nie da? Działanie matematyczne co wpis sprawiły by że równie dobrze moglibyśmy wpisywać te wiadomości ręcznie zamiast używać botów, bo wtedy bot był by bezużyteczny wymagając interwencji co wpis. W dodatku działania matematycznie typu 2 + 2 nie były by takie problematyczne jak te krzywe literki do rozszyfrowania.
swordancer - może i masz częściową rację. Choć cieszmy się że mamy captcha takie jakie są, a nie płatność za każdą wiadomość wysłaną do ChR. Choć danie łatwiejszych kodów ułatwiło by życie uczciwym użytkownikom, lecz i tym z botami. Na to nie ma jednej rady.
Więcej reklam = więcej pobrań Więcej pobrań = więcej PLN dla administracji Więcej pobrań od użytkowników z poza chomika = jeszcze więcej kasy Więc tu może administracja utrudniać reklamowanie. Większy dochód mają z użytkowników szukających w google i kupujących transfer za złotówki u nich niż punkty na allegro. Rada dla użytkowników? Mniej sprzedaży na allegro = większa swoboda dla użytkowników przy reklamowaniu. Moje własne spostrzeżenia. Edit: Interpunkcja Sygnatura wykonana przez: Rafal07000 |