Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co na kolację dla koleżanki?
Witaj odjechany kucharzu :)
Mam takie pytanko. Co mógł bym ugotować dla koleżanki na kolacje ?
(ostatnio ten wątek nie ma powodzenia :/ więc prosił bym o podpowiedzi innych użytkowników za pomoc wynagrodzę reputacją )
  Odpowiedz
Szybko, prosto, smacznie i tanio - spaghetti!
U mnie kilkakrotnie się sprawdziło i zawsze byłem zadowolony (koleżanki z resztą też ;D).
Przepis bez problemu znajdziesz w sieci :).

Pozdrawiam.
  Odpowiedz
Ugotuj coś mało kalorycznego ;D hehe ... Np. Sałatka warzywna, pieczone kawałki kurczaka hmmm ;) oraz pieczone ziemniaczki ;) oraz co najważniejsze to czerwone lub białe wino ;)) Zależy od nastroju twojej dziewczyny ;p
  Odpowiedz
Jestem kobietą, więc powiem co lubię . ; )
# Sushi
# Spaghetti
# Krewetki
# Chińszczyzna
# Lazania
# Mozzarella

To z tych najprostszych do wykonania dań . : )
  Odpowiedz
Jak chcesz zaskoczyć proponuje green cary.
( kawałki kurczaka z warzywami w specjalnym sosie /ostre/ )
Tajskie jedzenie mi imponuje ale samemu zrobić to dobrze prawie nierealne,
a ze sklepu jeszcze gorsze..
  Odpowiedz
Nie słuchaj rad innych najlepiej poczekaj aż ona przyjdzie i wspólnie coś sobie przygotujcie / /.
  Odpowiedz
No w tym problem, że ja muszę zrobić. :)
A co do wina, to nie ...
Możecie zaproponować jakiś drink, mało %, ale dobry?
Do tego green cary lub spaghetti, bo nie jestem jeszcze pewien, co zrobić.
  Odpowiedz
Spaghetti . Przynajmniej ja wolę spaghetti . To jedno z moich ulubionych dań. ^^
  Odpowiedz
Ja bym Ci polecał spaghetti lub lazanie . ;) Miłego spotkania. :P
  Odpowiedz
A ja bym zaproponowała Ci lekką kolację - kurczak + sałatka (dziewczyny uwielbiają sałatki), a do tego słodki deser - w te upały idealne byłyby lody. :)

Kolacja:
Pieczona pierś z kurczaka
Kolorowa sałatka - sałata lodowa, pomidorki koktajlowe poprzekrajane na połówki, żółta papryka, czerwona cebulka, grzanki z chleba pokrojonego w kostkę i podsmażonego na maśle bądź oliwie na złoty kolor, sól, pieprz i odrobina oliwy z oliwek
Sos (doskonały zarówno z kurczakiem, jak i sałatką) - kubek jogurtu naturalnego, dwie łyżki majonezu, sól, biały pieprz, posiekany koperek albo szczypiorek (co kto woli)

Deser:
Pucharek lodowy - lody w ulubionym smaku (kupione w sklepie), przybrane bitą śmietaną, startą czekoladą, kolorową posypką, truskawkami, kawałkami banana, orzechami, ozdobnym wafelkiem albo rurką do lodów - co tylko podpowie Ci wyobraźnia

Do picia:
Drink Mimoza - szampan wymieszany pół na pół z sokiem pomarańczowym (najlepiej świeżo wyciśniętym), kilka kostek lodu, plasterek pomarańczy do udekorowania kieliszka (ja dodaję jeszcze sok wyciśnięty z połowy limonki)
  Odpowiedz