Witaj szanowny Gościu na forum Odjechani.com.pl. Serdecznie zachęcamy do rejestracji. Tylko u nas tak przyjazna atmosfera. Kliknij tutaj, aby się zarejestrować i dołączyć do grona Odjechanych!

Strona odjechani.com.pl może przechowywać Twoje dane osobowe, które w niej zamieścisz po zarejestrowaniu konta. Odjechani.com.pl wykorzystuje również pliki cookies (ciasteczka), odwiedzając ją wyrażasz zgodę na ich wykorzystanie oraz rejestrując konto wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w ramach funkcjonowania serwisu. Więcej informacji znajdziesz w naszej polityce prywatności. Pozdrawiamy!

Co spaliło się w moim komputerze?
Płyta główna raczej nie, chociaż wszystko jest możliwe. Ciężko jest coś zdiagnozować online.
  Odpowiedz
Chwilka, nie wiem czy ktoś pisał, sprawdzałeś czy nie masz może popalone, zaczerniałe przy tych pinach gdzie kość wsadzałeś?
Podaj nazw podzespołów jak pamiętasz. Powiem że jeśli masz stare z AMD, a nawet nowe to o procesor obawiać się w 95% nie musisz.
  Odpowiedz
Mam stare z AMD. Bynajmniej z tej firmy jest procesor.
Dzisiaj zauważyłem, że czerwona kontrolka zapala się na początku i za chwilę gaśnie. Przypominam, że zielona się w ogóle nie zapala. Moim zdaniem oznacza to, że zasilacz jest spalony oraz jest problem z płytą główną. Ma ktoś inne stwierdzenie?
  Odpowiedz
Dzisiaj rozmawiałem z informatykiem i powiedział mi, że najpewniej poszedł procesor. Pamiętam tylko, że śmierdziało tylko z zasilacza. Pomoże mi ktoś teraz?
  Odpowiedz
Nie możliwe - jeśli spaliłby się procesor to oznaczało by że musiały by się spalić karty graficzne, ramy
i inne komponenty pod złączami PCI. Kiedy zasilacz się spali cała jego moc idzie na płytę główną
paląc wszystko co się da dużym napięciem. Tylko w nielicznych przypadkach przetrwa grafika, może
pamięci ale bardzo bardzo rzadko.

Jak aktualnie wygląda sytuacja co działa a co nie.
Zasilacz "kręci" chłodzenie na grafice działa komputer wydaje jakieś odgłosy?
Najlepiej sprawdzić zasilacz testerem (niestety musisz go kupić na allego bądź iść do jakiegoś serwisu) wtedy będziesz
wiedział czy się spalił - jeśli nie oznacza to że inny komponent padł np. procesor. Gdy okaże się że zasilacz się
spalił to módl się aby cokolwiek pozostało z komputera.
Wszystko co dobre kiedyś się kończy. Mój odjechany profil został porzucony. Nie odpowiadam na posty i wiadomości prywatne. Jedyna opcja kontaktu ze mną to mój śmieciowy email: b0hazard małpa o2.pl
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości